home design

Θριάμβευσαν οι Ισπανίδες στο Ναύπλιο – Τι θέση πήρε η Ελλάδα (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκαν οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες Χάντμπολ Γυναικών Κ17 - Ο τελικός και η κατάταξη

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Χάντμπολ Γυναικών Κ17.  Η «φούρια ρόχα» που βρέθηκε στο Ναύπλιο ως το φαβορί και το επιβεβαίωσε στον απόλυτο βαθμό. Κυριάρχησε στον τελικό με 33-20 επί του Μαυροβουνίου που όπως και πέρυσι αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο.

Οι Ισπανίδες έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως δεν θα επέτρεπαν στις Βαλκάνιες να τις αμφισβητήσουν και έφτασαν εύκολα στην νίκη και το χρυσό μετάλλιο, με πολυφωνία στην επίθεση αφού σκόραραν όλες οι αθλήτριες εκτός από τις τερματοφύλακες.

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 33-20 (11-6, 14-8, 8-6)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Καμπέθα): Σισοκό, Παλάνκες 1, Φοκένγκ 4, Αρουαμπαρένα 1, Σαρασόλα 1, Σίλβα 4, Λάριο 5, Ντουράν 1, Γκουζμάν 1, Λίμες 1, Καμπέγιο, Μπενάγκες 4, Σάντσεθ 2, Κόμπος, Γκαρθία 2, Μερκουϊρίθ 6

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Γιεραμίνοκ): Ρόντσεβιτς, Αντριάσεβιτς, Πάβλοβιτς 3, Γκρούιτς, Κούζμαν 4, Λέκιτς, Πέλισιτς 4, Γκουμπέρινιτς 1, Λ. Γιοβάνοβιτς, Α. Γιοβάνοβιτς 1, Πέτροβιτς 1, Σάραντσιτς, Μίτροβιτς 1, Ντέλιτς 1, Μιλόικοβιτς 2, Γκάσεβιτς 2

Παρατηρητές: Ντιλμέν (Τουρκία) – Ανταλής (Ελλάδα) Διαιτητές: Κουρνέλ – Λαμούρ (Γαλλία) Πέναλτι: 8/12-3/5 Δίλεπτα: 4-6 Κόκκινη: 36:04 Πάβλοβιτς

Η Εθνική Νεανίδων Κ17 ολοκλήρωσε με ήττα 32-18 από τη Ρουμανία τις υποχρεώσεις της στο 16ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών, κατακτώντας την 6η θέση στη διοργάνωση.

Τελική Κατάταξη
1. Ισπανία
2. Μαυροβούνιο
3. Κροατία
4. Τουρκία
5. Ρουμανία
6. Ελλάδα
7. Ιταλία
8. Κόσοβο
9. Τυνησία

Μετά τον τελικό Ισπανία- Μαυροβούνιο ακολούθησε η τελετή λήξης του 16ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Γυναικών.

Φώτο: fb

Δηλώσεις

Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών και οι επίσημοι τόνισαν στις ομιλίες τους:

Ζόραν Ραντόιτσιτς (Πρόεδρος Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ):

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές, την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, τον Πρόεδρο Κώστα Γκαντή, το Δήμο Ναυπλιέων και το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Μαντζούνη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά που μας τιμά με την παρουσία του.
Θέλω να συγχαρώ αυτές τις σπουδαίες αθλήτριες που αυτές τις ημέρες αγωνίστηκαν εδώ κι έδειξαν πως το χάντμπολ έχει σπουδαίο μέλλον. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους διαιτητές και τους παρατηρητές που φρόντισαν για την επιτυχία αυτού του πρωταθλήματος. Πρέπει να τονίσω πως αυτές οι αθλήτριες βελτιώνονται και στα πρωταθλήματα των ηπείρων τους και των χωρών τους και θα πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα. Σας εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον».

Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού):

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση και ελπίζω να ευχαριστήθηκαν την φιλοξενία και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Αργολίδα, το Ναύπλιο και την Ελλάδα. Από την δική μου αθλητική εμπειρία, αυτά τα 20 χρόνια στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, πολύ γειτονικό με το χάντμπολ, καταλαβαίνω το πόσο σημαντικό είναι σε αυτές τις ηλικίες να έχουμε τέτοιες όμορφες διοργανώσεις που δημιουργούν σχέσεις μεταξύ των αθλητριών των ίδιων ομάδων αλλά και μεταξύ των διαφορετικών χωρών και εύχομαι κάποια από τα κορίτσια εδώ να τα δούμε και σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Δημήτρης Κωστούρος (Δήμαρχος Ναυπλιέων):

«Οι μέρες αυτές είναι δύσκολες για όλους μας, αν και αυτή η διοργάνωση ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση που δυστυχώς πραγματοποιήθηκε μέσα σε Εθνικό πένθος. Το κλίμα θα ήταν πολύ πιο εορταστικό αν δεν είχε συμβεί αυτή η εθνική τραγωδία. Μια ευχή να έχετε όλοι υγεία, οι εμπειρίες που αποκομίσατε να σας φανούν χρήσιμες στο μέλλον, να βελτιώνεστε μέρα με την μέρα και να σας δούμε σε πολύ μεγαλύτερα πρωταθλήματα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Να θυμόσαστε τους αγώνες στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε».

Ιωάννης Μαντζούνης (Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας):
«Θεωρώ μεγάλη τιμή την απόφαση της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ για την μεταφορά της έδρας στο Ναύπλιο, στην Αργολίδα, στην Πελοπόννησο. Εκτός του πρωταθλητισμού η συμμετοχή είναι το σημαντικότερο και ελπίζουμε να είμαστε όλοι μαζί και το επόμενο έτος αφού η Αργολίδα θα φιλοξενήσει αγώνες την επόμενη τριετία. Ευχαριστώ όλους τους φορείς για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Εύχομαι καλή επιστροφή σε όλες τις αποστολές».

Τάσσος Χειβιδόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ):

«Πιστεύω πως η παρουσία αυτών των εξαιρετικών αθλητριών για όλους μας εδώ στην Αργολίδα, στο Ναύπλιο, στην Πελοπόννησο είναι μια αχτίδα χαράς στην δύσκολη περίοδο που ζούμε λόγω του τραγικού δυστυχήματος. Είναι η πρώτη διοργάνωση που έρχεται στην Αργολίδα και το Ναύπλιο μετά την μεταφορά της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Μεσογειακή Συνομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε να αναλάβουμε αυτή τη διοργάνωση και φυσικά το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαντζούνη.

Πιστεύουμε ότι είναι μόνο η αρχή και πως όλοι οι φορείς που συνεργάστηκαν θα είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε κι άλλες διοργανώσεις οι οποίες – είμαστε σίγουροι – θα είναι ακόμα καλύτερες. Είμαι βέβαιος πως θα κρατήσετε την εικόνα της υπέροχης Αργολίδας που επισκεφτήκατε και σίγουρα είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στις χώρες σας. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να είναι η πρώτη από τις πολλές που συμμετάσχετε.

Το μέλλον του αθλήματος είναι στα χέρια σας και είμαι βέβαιος ότι θα ξανασυναντηθούμε είτε εδώ είτε σε κάποιο άλλο γήπεδο της Αργολίδας»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version