home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΤαξίδιαFeatured

Ορεινή Κορινθία: Το παραμυθένιο δρυοδάσος του Μογγοστού όπως δεν το έχετε ξαναδεί

Ένα αυτοφυές δάσος NATURA μόλις 1,5 ώρα από Αθήνα και Ναύπλιο

Tο δρυοδάσος του Μουγγοστού βρίσκεται στην καρδιά του νομού Κορινθίας, απλώνεται ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί. Έχει συνολική έκταση 7.185 στρέμματα και ανακηρύχθηκε αισθητικό δάσος του δικτύου NATURA το 1977.

Είναι ένα φυσικό πρεμνοφυές δρυοδάσος, δηλαδή ένα δάσος με βελανιδιές που φύτρωσε μόνο του, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη, δηλαδή την οικολογική διαδοχή. Τα κυριότερα δέντρα που θα συναντήσουμε είναι η πλατύφυλλος βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη σε μεμονωμένα άτομα, η κεφαλληνιακή ελάτη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο κέδρος, το ρείκι, η κουτσουπιά και οι χαρακτηριστικές κουμαριές και γλυστροκουμαριές.

Γύρω του, ο κάμπος καλύπτεται από αμπελώνες και από την κορυφή του προσφέρει µια υπέροχη θέα στην παραλιακή χώρα και τις πλαγιές της Ζήρειας καθώς επίσης τη θέα στο φαράγγι και τις σπηλιές!

Ενδείκνυται για εξόρμηση μέσα στη φύση, πεζοπορία, πικ-νικ και για οικογενειακό ταξίδι. Ο παράδεισος αυτός απέχει μόλις 1,5 ώρα από Αθήνα και Ναύπλιο μέσα από ξέγνοιαστη οδήγηση.

Πάρτε μία γεύση από το παραμυθένιο δρυοδάσος:

Βίντεο: Kostas Gertzos

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button