home design 800x400
home design 1170Χ320

Μια μεθυστική εμπειρία 20 λεπτά από τη Μονεμβασιά

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την «Οινοποιητική Μονεμβασίας» που εδρεύει στις Βελιές και παράγει εξαιρετικό κρασί από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών
Βελιές Λακωνίας

Οι Βελιές είναι ένας παραδοσιακός οικισμός του Δήμου Μονεμβασίας ο οποίος αποτελείται από δύο μέρη, τον Προφήτη Ηλία και τους Άγιους Σαράντα. Το χωριό απέχει 20 λεπτά από τη Μονεμβασιά (15 χλμ.) και μπορεί να προσφέρει μία … μεθυστική εμπειρία στον επισκέπτη λόγω του φίνου κρασιού που παράγεται εκεί.

Με αρκετούς και φιλόξενους μόνιμους κάτοικους και με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, οι Βελιές αξίζουν την επίσκεψή σας. Στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού σώζονται αξιόλογα κτίσματα, όπως για παράδειγμα η παλιά βρύση στη θέση του πλάτανου στις παρυφές του χωριού.  Στο ναό του Αγίου Γεωργίου υπάρχουν τοιχογραφίες του 13ου αιώνα, όπως επίσης και στο ναό της Παναγίας. Εντοπίζονται όστρακα και νομίσματα ελληνιστικών, κλασικών και ρωμαϊκών χρόνων.

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την «Οινοποιητική Μονεμβασίας» που εδρεύει στο χωριό και παράγει εξαιρετικό κρασί από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.

Βίντεο: bs8

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis