home design

Βόρεια Κυνουρία: Αστρινό καρναβάλι και αφανός στην πλατεία με ξέφρενο χορό και μουσική

Μια γιορτή γεμάτη χρώμα, χορό και γλέντι που υπόσχεται να διώξει μακριά, έστω και για λίγο, την κατήφεια των καιρών.

Οι Απόκριες, μια γιορτή που μικροί και μεγάλοι την αγαπούν και την περιμένουν πώς και πώς. Μια γιορτή γεμάτη χρώμα, χορό και γλέντι που υπόσχεται να διώξει μακριά, έστω και για λίγο, την κατήφεια των καιρών.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΔΗΒΚ και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των κοινοτήτων καλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς, αισιοδοξίας, ζωντάνιας, φαντασίας και ξεφαντώματος.

Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στο Άστρος.

Το Αστρινό καρναβάλι Απόκριες με «λάθος» μάσκα, μετά από 3 χρόνια αναγκαστικής, λόγω πανδημίας αργίας, επιστρέφει πιο δυναμικό, πιο δημιουργικό και πιο κεφάτο από ποτέ. Οι καρναβαλιστές με κέφι και χορό θα ξεκινήσουν την καθιερωμένη παρέλαση προς την κεντρική πλατεία του Άστρους. Η βραδιά θα συνεχιστεί με τον αφανό και γλέντι μέχρι το πρωί!

Κυριακή 26/02 και ώρα 16.00 στον Άγιο Ανδρέα.

Το «Τσακώνικο Καρναβάλι» στον Άγιο Ανδρέα γνωστό σε όλους για το σκωπτικό του ύφος, την αστείρευτη πολιτική σάτιρα, με πολύ κέφι φιλοδοξεί να σας ξεσηκώσει και να διασκεδάσετε μαζί τους. Η παρέλαση των αρμάτων και των μασκαράδων θα καταλήξει στην πλατεία του χωριού, οπού εκτός από τα σατιρικά δρώμενα που θα παρακολουθήσετε, θα γευτείτε και τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα του χωριού, όπως σκαστά μακαρόνια, κολοκυθόπιτες πλακόπιτες με άφθονο κρασί για να διασκεδάσετε και να χορέψετε με την ψυχή σας.

Κυριακή 26/02 και ώρα 19.00 στο Κορακοβούνι.

Η Αποκριά στο Κορακοβούνι με το φημισμένο καρναβάλι «Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα» έχει γίνει σήμα αναφοράς τα τελευταία χρόνια. Καρναβαλιστές και άρματα θα παρελάσουν στην κεντρική πλατεία του χωριού και μετά θα ακολουθήσει χορός γύρω από τη φλεγόμενη ελιά, καθώς θα μοιραστούν εδέσματα όπως πλακόπιτες, κολοκυθόπιτες και άφθονο κρασί σε ένα γλέντι μέχρι το πρωί.

Μίμηση, σάτιρα, μουσική, χορός, άφθονο κρασί κι άλλες πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version