home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Αναβιώνει στο Ναύπλιο η φρικιαστική δολοφονία 26 αλόγων στην ορεινή Κορινθία

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό, μετά από αρκετές αναβολές - Τι είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2015

Σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να εκδικαστεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου η υπόθεση της δολοφονίας των 26 αλόγων που ένας άνδρας σκότωσε πυροβολώντας τα τον Απρίλιο του 2015 στους πρόποδες του όρους Ζήρεια στην ορεινή Κορινθία, στην περιοχή της Γκούρας.

Πολλά από τα άλογα δεν πέθαναν ακαριαία. Παρέμειναν αβοήθητα και κατέληξαν αρκετές μέρες μετά τον πυροβολισμό τους σύμφωνα με τον νομοκτηνίατρο.

Τα άλογα ανήκαν σε έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος τον χειμώνα κατοικούσε στη Νεμέα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Γκούρα Κορινθίας. Αυτός άφηνε τα ζώα του χωρίς επιτήρηση να πολλαπλασιάζονται και να τρέφονται με ότι βρουν. Το ίδιο ακριβώς φέρεται να έκανε και η κόρη του εκθέτοντας τα ζώα τους σε θανάσιμο κίνδυνο.

Στο σημείο που πυροβολήθηκαν τα άλογα είχαν εντοπιστεί κάλυκες από δίκαννο και έτσι αστυνομικοί μετά από έλεγχο εντόπισαν τον κατηγορούμενο ο οποίος -όπως είπε- τον ενοχλούσαν τα άλογα επειδή έβοσκαν στα βοσκοτόπια που βοσκούσαν και τα δικά του βοοειδή. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος έχει και επιχείρηση στο Μεσινό Κορινθίας.

Να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2012 είχαν δολοφονηθεί 9 άλογα στην ίδια περιοχή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button