home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η ιδιαίτερη Μονή και η θαυματουργή εικόνα που ήρθε από την Αττάλεια στην Κορινθία

Η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου είναι ένα γυναικείο Μοναστήρι 5 χλμ. από το χωριό Πουλλίτσα, μέσα σε ήσυχο και γοητευτικό φυσικό περιβάλλον
Μονή-Αγίου-Αθανασίου-Κορινθία

Η Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου είναι ένα γυναικείο Μοναστήρι 5 χιλιόμετρα από το χωριό Πουλλίτσα (Κάμπος), στην Κορινθία, μέσα σε ήσυχο και γοητευτικό φυσικό περιβάλλον.

Ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μερτύρης κτήτωρ και πνευματικός πατέρας της Ιεράς Μονής, ανήγειρε εκ θεμελίων αυτήν, το έτος 1986 με την συμπαράσταση της μακαριστής Γερόντισσας θεοφανίας Κοσιώνη, η οποία ανεπτύχθη και η φήμη της σύντομα επεκτάθηκε και πέρα των ορίων της περιοχής.

Μεταξύ των πνευματικών θησαυρών της περιλαμβάνεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ελεούσης, την οποία οι πιστοί έχουν φέρει από την Αττάλεια, καθώς και λείψανα των Αγίων Χαραλάμπους, Παρασκευής, Παντελεήμονος, Μηνά, Στεφάνου του πρωτομάρτυρος, Κυριακού του αναχωρητού και Ευστρατίου.

Λειτουργεί έκθεση και μικρός ξενώνας. Στην Ιερά Μονή υπάρχουν τα παρεκκλήσια των Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο καθολικών του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, καθώς και τα παρεκκλήσια της Παναγίας Ελεούσης και του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.

Στο μοναστήρι σήμερα εγκαταβιούν 4 μοναχές υπό την καθοδήγηση της Ηγουμένης Γερόντισσας Καλλινίκης Νικολακοπούλου εκ Πατρών.

Τα εγκαίνια του καθολικού της Ιεράς Μονής τελέσθηκαν στις 18 Ιανουαρίου του 2010 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου Διονυσίου.

Βρίσκεται σε απόσταση 12,6 χιλιομέτρων από την όμοιά της Μονή Παναγία ή Πάντων Χαρά, που βρίσκεται στην τοποθεσία Αγία Τριάδα στο χωριό Καλέντζι.

Βίντεο: DroneDays gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis