home design

Online Σεμινάριο για την Κτηματολογική Διαμεσολάβηση

Για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, τοπογράφους, υποθηκοφύλακες και προϊστα¬μένους κτηματολογικών γραφείων, οικονομολόγους, λογιστές και διαπιστευμένους ή/και καταρτισμένους διαμεσολαβητές

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης-ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ.* «ΛΥΣΗ» διοργανώνει εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση για την επίλυση κτηματολογικών διαφορών (Κτηματολογική Διαμεσολάβηση) συνολικής διάρκειας 20 ωρών (online διεξαγωγή μέσω πλατφόρμας zoom), για την εγγραφή των διαμεσολαβητών στο Μητρώο Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 275), ήτοι στο ειδικό μητρώο των Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών.

Θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα εκπαιδευθούν οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα είναι οι εξής:

  1. Εισαγωγή στην κτηματολογική διαμεσολάβηση, σύνδεση της διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές διαφορές, κατά το ν.4640/2019, με την κτηματολογική διαμεσολάβηση.
  2. Εμπράγματο δίκαιο και δίκαιο κτηματολογίου – Κτηματογράφηση.
  3. Βασικά ζητήματα κτηματολογικού δικαίου και ανάλυση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 2308/1995 και ν. 2664/1998).
  4. Χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»- e-Κτηματολόγιο: Οδηγός ηλεκτρονικών εφαρμογών Κτηματολογίου για πολίτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μηχανικούς.
  5. Διόρθωση αρχικών κτηματολογικών εγγραφών κατά το άρθρο 6 § 2 του ν. 2664/1998 μέσω αγωγής.
  6. Διαμεσολάβηση σε κτηματολογικές διαφορές: Διόρθωση αρχικών κτηματολογικών εγγραφών κατά το άρθρο 6 § 2 του ν. 2664/1998 μέσω διαμεσολάβησης – Δικονομικά Ζητήματα- Κτηματολογική ΥΑΣΔ.
  7. Βασικές τεχνικές διαμεσολάβησης προσαρμοσμένες στις κτηματολογικές διαφορές και στο εμπράγματο δίκαιο.
  8. Το πρακτικό διαμεσολάβησης στις κτηματολογικές διαφορές.
  9. O ρόλος του μηχανικού στην επίλυση κτηματολογικών διαφορών.
  10. Οι Γεωμετρικές Μεταβολές και η Πραγματογνωμοσύνη στην Κτηματολογική Διαμεσολάβηση.
  11. ΚΥΑ τ. Β΄ 6444/31.12.2021 Προϋποθέσεις και διαδικασία εγγραφής κτηματολογικών διαμεσολαβητών στο Μητρώο της περ. δ’ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 275).

Πρόγραμμα εκπαίδευσης

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης κτηματολογικής διαμεσολάβησης

Το σεμινάριο απευθύνεται ιδίως σε διαπιστευμένους ή/και καταρτισμένους διαμεσολαβητές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις στη διαμεσολάβηση για την επίλυση κτηματολογικών δια­φορών και να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο Κτηματολογικών Διαμεσολαβητών, αλλά και σε δι­κηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, τοπογράφους, υποθηκοφύλακες και προϊστα­μένους κτηματολογικών γραφείων που θέλουν να επιμορφωθούν/εξειδικευθούν στο συγκεκρι­μένο αντικείμενο. Το πρόγραμμα παρέχει τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση που απαιτείται από το νόμο στο πλαίσιο της ανά τριετίας υποχρεωτικής μετεκπαίδευσής των διαμεσολαβητών.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν ηλεκτρονικά πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και επιστημονικές ει­σηγήσεις καθώς και δημοσιευμένες σχετικές επιστημονικές εργασίες των εξειδικευμένων επι­στημόνων – εισηγητών του προγράμματος καθώς και σε συγκεντρωμένη σχετική νομοθεσία και υποδείγματα.

Σημειώνεται ότι το προκείμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης στην κτηματολογική διαμεσολάβηση είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του άρθρου 6 § 2 περ. δ του ν.2664/1998, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά την ψήφιση του ν. 4821/2021 και πληροί τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 70058οικ/2021. Σύμφωνα με το  νομοθετικό πλαίσιο, η έναρξη της υποχρέωσης προσφυγής σε αρχική συνεδρία διαμεσολάβησης της περ. δ) της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 2664/1998 (Α’ 75) ορίστηκε η 1η Απριλίου 2022.

Τρόπος διεξαγωγής – Εκπαιδευτές

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί διαδικτυακά (online) μέσω της πλατφόρμας zoom και σύμφωνα με τις  διαδραστικές τεχνικές διδασκαλίας της διαμεσολάβησης, με παρουσιάσεις κτηματολογι­κών διαφορών από εξειδικευμένους και έμπειρους νομικούς και εκπαιδευτές από τους:

1. Βασιλική Παπαδημητρίου, Δικηγόρο Αθηνών, LLM, Συντονίστρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσο­λαβητών του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης-ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ», Διαμεσο­λαβήτρια ΕΒΕΑ, Διαιτητής ΕΒΕΑ.

2. Δρ Άννα Εμ. Πλεύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δ.Ν. Α.Π.Θ., Δικηγόρο, Διαιτητή, Διαμεσολαβήτρια, ΜCIArb, ICC Hellas.

3. Εμμανουήλ Ταμιωλάκη, Διδάκτωρ Αστικού Δικαίου Α.Π.Θ., Συμβολαιογράφο Ηρακλείου.

4. Χρήστο Ζαβρακλή, Δικηγόρο, ΜΔΕ “Κτηματολόγιο: Νομικές, Τεχνικές και Περιβαλλοντικές Διαστάσεις”,  Υπ. Διδάκτωρα στο Τμήμα Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος (ΣΔΑΤΜΒΕ).

5. Γραμματή Μπακλατσή,  Διπλωματούχο Αγρονόμο Τοπογράφο  Μηχανικό Α.Π.Θ – Msc Χωρο­ταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

6. Ιωάννα Λαγουμίδου, Δικηγόρο Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Διαιτητή, Μετα­πτυχιακό Δίπλωμα Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Κόστος εκπαίδευσης

350,00€

Πληροφορίες

Σημειώνεται ότι για την έγκυρη Συμμετοχή σας στον Ανωτέρω Κύκλο Σεμιναρίων του «Ινστιτού­του Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης» – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ», αντίγραφο της αίτησης συμμε­τοχής, μετά του αποδεικτικού κατάθεσης του ποσού συμμετοχής (350,00€) στον Τραπεζικό Λο­γαριασμό του Ινστιτούτου στην Τράπεζα Πειραιώς (GR23 0172 5030 0055 0308 7761 975) θα πρέπει να αποσταλούν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της συντονίστριας και εκ­παιδεύτριας του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ, κας Βασιλικής Παπαδημητρίου (papvas25@gmail.com) το αργότερο έως τη Δευτέρα 20.02.2023.

Για πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη συντονίστρια και εκπαιδεύτρια του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ κα Βασιλική Παπαδημητρίου:
T: 6980428204 (10 πμ.-6 μμ.), E: papvas25@gmail.com

ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ.* Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης «ΛΥΣΗ» είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, ιδρυτές της οποίας είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης.



Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version