home design

Η Πελοπόννησος ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη της Σχολή Εμποροπλοιάρχων

Νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού σε Λακωνία και Κάλυμνο - Τι προβλέπουν τα Προεδρικά Διατάγματα - Ποιος είναι ο σκοπός της λειτουργίας τους

Η νότια Πελοπόννησος ετοιμάζεται να υποδεχθεί την πρώτη της Σχολή Εμποροπλοιάρχων, καθώς την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού ναυτικού στη Λακωνία και της σχολής Μηχανικών στην Κάλυμνο, προβλέπουν αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η νέα Ακαδημία στον νομό Λακωνίας θα έχει έδρα στη Νεάπολη Βοιών και όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Μονεμβασιάς για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής υποδομής, ο Δήμος θα διαθέσει άμεσα για τη στέγασή της, υπάρχον κτίριο επαρκές, κατάλληλο και λειτουργικό εμβαδού 1.625,97 τ.μ. στην παραλία της Νεάπολης, καθώς και θα συνδράμει σε οτιδήποτε περαιτέρω απαιτηθεί.

Το κτίριο εκτείνεται σε 3 επίπεδα με 10 αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρο, αίθουσα εκδηλώσεων, 2 αίθουσες Γυμναστηρίου, αίθουσες καθηγητών, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, χώροι υγιεινής. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής, προβλέπει τα εξής:

Η Α.Ε.Ν. Λακωνίας έχει ως αποστολή:

Στην Α.Ε.Ν. Λακωνίας θα λειτουργεί Σχολή Πλοιάρχων, η οποία αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού ειδικότητας πλοιάρχου, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις της ναυτιλιακής θεωρίας, της ναυτικής τέχνης και ικανότητας, ώστε να επανδρώσουν τον στόλο του εμπορικού ναυτικού.

Σχολή Μηχανικών στην Κάλυμνο

Την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σκοπός λειτουργίας της Σχολής Μηχανικών της Α.Ε.Ν. Καλύμνου είναι η εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού ειδικότητας μηχανικού, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις της ναυτικής μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας, της ηλεκτρονικής και των συστημάτων ελέγχου, επισκευής και συντήρησης των μηχανών των πλοίων, ώστε να επανδρώσουν τον στόλο του εμπορικού ναυτικού.

Οι ΑΕΝ στην Ελλάδα

Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) είναι Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (Δ.Σ.Ε.Ν.), ανήκουν στην Τρίτη βαθμίδα της Ανώτερης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, υπάγονται διοικητικά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εποπτεύονται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Είναι οι κύριοι φορείς εκπαίδευσης των στελεχών εμπορικού ναυτικού στην Ελλάδα και διακρίνονται σε Σχολές Πλοιάρχων και Σχολές Μηχανικών.

Αυτή τη στιγμή οι Α.Ε.Ν. στο σύνολό τους είναι 11 και λειτουργούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως παρουσιάζονται κατωτέρω:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version