home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΤαξίδια

Ένα χωριό γεμάτο εκπλήξεις βόρεια στον Ταΰγετο, νότια στην Αρκαδία

Στην πλατεία ο βυζαντινός ναός των Αγίων Αποστόλων, παραδοσιακά αρχοντικά με χαγιάτια, πετρόχτιστα σπίτια και λίγο πιο πέρα η «Κάτω Βρύση» με τα εντυπωσιακά μαρμάρινα ανάγλυφα.

Το Λεοντάρι είναι ιστορικό χωριό της Αρκαδίας στις βόρειες πλαγιές του Ταϋγέτου, με το φρούριο να δεσπόζει στον λόφο του και να θυμίζει στον επισκέπτη της δόξες που γνώρισε επί Βυζαντίου. Αξίζει μια βόλτα στο φρούριο, αλλά και στον πανέμορφο εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού ο οποίος χτίστηκε το 1899 με πέτρα πελεκητή και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο γραφικούς της Πελοποννήσου.

Στην πλατεία ο βυζαντινός ναός των Αγίων Αποστόλων, παραδοσιακά αρχοντικά με χαγιάτια, πετρόχτιστα σπίτια και λίγο πιο πέρα η «Κάτω Βρύση» με τα εντυπωσιακά μαρμάρινα ανάγλυφα.

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν στο χωριό καθώς τριγύρω υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζει να εξερευνήσετε. Αφεθείτε στην εκπληκτική διαδρομή προς τις πηγές του Ευρώτα, αλλά και στον Ταύγετο, με τα γραφικά χωριουδάκια (Ποταμιά, Δυρράχιο, Νεοχώρι), με τα αμέτρητα πλατάνια, πηγές, πάπιες που κολυμπούν και αν σας κάνει κέφι στρώστε το τραπεζομάντηλο για πικ νικ. Δείτε το παραδοσιακό τρίτοξο γεφύρι και το επίσης παραδοσιακό λιθόχτιστο υδρόμυλο του Μωρόγιαννη.

O ξεχασμένος σήμερα σιδηροδρομικός σταθμός, χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο προσεγμένους της Πελοποννήσου.

Στην περιοχή θα βρείτε για ύπνο εκπληκτικούς ξενώνες με παραδοσιακή αισθητική και όσο για φαγητό οι τοπικοί μεζέδες θα σας αποζημιώσουν.

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε σύγκλινο, λουκάνικα αρνίσια και καπνιστό ζαμπόν φτιαγμένα με αγνά προϊόντα της περιοχής. Επισκεφθείτε τις Μονές Μπούρα και Αμπελακίου.

Το Λεοντάρι ανήκει στο Δήμο Μεγαλόπολης και απέχει 41 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Ακολουθείτε την διαδρομή προς Μεγαλόπολη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button