home design 800x400

Χιονισμένο Νυμφαίο: Σαν να βγήκε από παραμύθι

Καρέ στο κάτασπρο από τα χιόνια χειμερινό στολίδι της Μακεδονίας

Στο κάτασπρο από τα χιόνια Νυμφαίο, μια καθημερινή του χειμώνα, χωρίς την πολυκοσμία των Σαββατοκύριακων και των τριημέρων, η φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με την υπέροχη αρχιτεκτονική κάνει το πανέμορφο ορεινό χωριό του νομού Φλώρινας, να μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι.

Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, στο χαρακτηρισμένο ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, είναι ένας πίνακας ζωγραφικής και προβάλλει ανάμεσα στο κάτασπρο τοπίο, γαληνεύοντας την ψυχή του επισκέπτη.

Από τα πετρόκτιστα σπίτια και τα επιβλητικά αρχοντικά κρέμονται σταλακτίτες, ενώ το χιόνι κρύβει ένα μέρος τους, βάζοντας τη φαντασία να πλάσει το υπόλοιπο.

Ένα παραμύθι για παιδιά και μεγάλους από χιόνι, που γίνεται πόλος έλξης για ταξιδιώτες από κάθε άκρη της γης, μαγεύει ακόμα περισσότερο μια καθημερινή του χειμώνα, που είναι έρημο, με τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους να κάθονται στα σπίτια τους μπροστά από το αναμμένο τζάκι, για να …σπάσουν το κρύο του βουνού.

Η μυρωδιά από τις καμινάδες, η ησυχία, η εντυπωσιακή θέα, μέσα σε το αριστοτεχνικό αυτό έργο τέχνης είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όποιον βρεθεί εκεί.

Φωτογραφίες από το χιονισμένο Νυμφαίο

Το λιλιπούτιο Νυμφαίο διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία, όμορφα καφέ, ενώ τα αξιοθέατα, τα καλντερίμια, τα αρχοντικά, η πλούσια ιστορία, αλλά και τα πανύψηλα δένδρα οξιάς που το περιβάλλουν, όπως και το καταφύγιο της Αρκούδας Αρκτούρος, δεν αφήνουν κανέναν να πλήξει.

Η θέα ανεβαίνοντας χειμώνα στο Νυμφαίο / ΦΩΤΟ: anagnostis

Το Νυμφαίο της Φλώρινας δίκαια παρουσιάζεται από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, ενώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της UNESCO διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος.

Το κάτασπρο από τα χιόνια χειμερινό στολίδι της Μακεδονίας, είναι σαν να βγήκε από παιδικό παραμύθι…

Σχόλια

Exit mobile version