home design 800x400

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας ζωντάνεψε το μύθο του κάστρου της Ωριάς

Ανάπτυξαν θετική αλληλεπίδραση και διαπολιτισμική επικοινωνία μαθητών, εκπαιδευτικών ακροατών

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει ευχάριστα το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, με τις πληθωρικές του δραστηριότητες και την εν γένει προσφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Το Σαββατοκύριακο  που μας πέρασε ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετέχοντας στο 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης με θέμα «Η δύναμη της αφήγησης μέσα από παραμύθια και βιογραφικές ιστορίες», το οποίο διοργάνωσε το Σωματείο «Οι φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο – Θεατροδρόμιο» σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και το ΔΟΠΠΑΤ.

Πιο συγκεκριμένα, οι  καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου με ιδιαίτερο ζήλο και αξιοζήλευτο επαγγελματισμό,  δημιούργησαν μια ξεχωριστή παράσταση πάνω στη γνωστή παραλογή  «Το κάστρο της Ωριάς». Μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό, που χειροκροτούσε ασταμάτητα,  παρουσίασαν μια δραματοποιημένη ιστορία, με στοιχεία παραμυθιακά  και με δυνατή ποιητική πνοή, πλαισιωμένο μουσικά από αγαπημένες παραδοσιακές μελωδίες.

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό δουλεύοντας ακόμη και στα διαλείμματα των μαθημάτων τους και πέραν του σχολικού ωραρίου καταφέρνοντας  για μια ακόμη φορά να εντυπωσιάσουν το κοινό.

Η ενορχήστρωση των μουσικών κομματιών, μικτής χορωδίας και ορχήστρας, η σκηνοθεσία και η διδασκαλία ρόλων, έγινε από τους υπεύθυνους καθηγητές του σχολείου, Καλλιόπη Καλποδήμου, Δημήτρη Ζαχαρίου και τους μουσικούς Αθανάσιο  Καρανάσιο, Μάριο Καραχάλιο, Βαγγέλη Κοτζάμπαση, Βασίλη Καλαγκιά, Έλενα Χετζάκη, και Ράνια Κουτρούλη. Στην ομάδα του συνόλου συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου.

Πρόκειται για μια ακόμη εξωδιδακτική δραστηριότητα της σχολικής μονάδας που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν θετική αλληλεπίδραση και διαπολιτισμική επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο με τους εκπαιδευτικούς και με την κοινωνία.

Σχόλια

Exit mobile version