home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το μυστηριώδες κρυφό εκκλησάκι στην ορεινή Κορινθία που αναβλύζει αγίασμα

Η ιδιότυπη Παναγία του Βράχου στον Κάτω Ταρσό Κορινθίας, σε έναν επιβλητικό βραχώδη σχηματισμό αποκαλούμενο ως «Κορινθιακά Μετέωρα»
Παναγία του Βράχου Κάτω Ταρσός Κορινθίας

Ένα από τα πιο εκθαμβωτικά μέρη της ορεινής Κορινθίας που προκαλεί πρωτόγνωρο δέος σε κάθε επισκέπτη είναι η τοποθεσία των λεγόμενων «Κορινθιακών Μετεώρων» κοντά στον οικισμό της Κάτω Ταρσού Φενεού, γνωστή και για το μυστηριώδες εκκλησάκι που αναβλύζει αγίασμα.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό βραχώδη σχηματισμό με εντελώς κάθετες και σχεδόν λείες πλευρές. Το μέσο ύψος είναι γύρω στα 40-45 μέτρα και εκτείνεται σε συνολικό μήκος 800 μέτρων, πλησίον της οριογραμμής των νομών Αχαΐας και Κορινθίας.

Βίντεο: ©Wind-up

Η Παναγία του Βράχου

Δύο από τις πολλές ρηγματώσεις των απόκρημνων καταπτώσεων διαμορφώνονται σε σπηλαιώδεις κοιλότητες η μία εκ των οποίων έχει αποκτήσει θρησκευτική ιδιοσυγκρασία αφού εκεί είναι χτισμένη η ιδιότυπη Ιερά Μονή της Παναγίας του Βράχου.

Η εκκλησία είναι κάτι το φανταστικό. Μικρά δωματιάκια, και με το που μπαίνεις σε περιμένει μια μικρή γούρνα που βγάζει αγίασμα.

Στο τελευταίο δωμάτιο θα βρείτε μια πολύ μικρή πορτούλα που βγάζει στον εξώστη με τον σταυρό. Εκεί θα δείτε και το σημείο που βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας που βγάζει συνέχεια νερό μόνο από αυτό το σημείο. Δίπλα από την σκάλα που οδηγεί στον εξώστη βρίσκονται οστά μοναχών.

Παναγία του Βράχου Κάτω Ταρσός
Φώτο: Wind-up

Πώς θα πάτε εκεί

Κατά τη διαδρομή καλό θα ήταν να βάλετε την τοποθεσία στο GPS γιατί παρόλο που υπάρχουν ταμπέλες, ο δρόμος έχει πολλά παρακλάδια μέχρι να βγείτε στον χωματόδρομο προς την εκκλησία.

Ο χωματόδρομος είναι πολύ καλός.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis