home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑχαΐαΤαξίδια

Ο άγνωστος παράδεισος της Πελοποννήσου όπου κάνεις σκι χωρίς χιόνια

Οι μεγαλύτεροι Αμμόλοφοι της Ελλάδας βρίσκονται στην Αχαΐα και περιβάλλονται από μία τεράστια μαγευτική παραλία και ένα μοναδικό δάσος που θυμίζει Αφρική

Η φετινή χρονιά ξεχωρίζει για την έλλειψη χιονιού στα βουνά της Ελλάδας και γενικότερα της Ευρώπης. Έως τώρα, διανύσαμε έναν ζεστό χειμώνα παρά την επερχόμενη κακοκαιρία. Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει δυσφορία στους φίλους του σκι και των χειμερινών αθλημάτων, οι οποίοι βλέπουν τα βουνά «γυμνά» από χιόνια και τις προσδοκίες τους να «λιώνουν» υπό το βάρος των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Υπάρχει όμως ένας κρυφός παράδεισος, που ο άνεμος σε συνδυασμό με το μοναδικό οικοσύστημα, έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό σποτ, που προσφέρεται για «σκι» όλο το χρόνο.

Αναφερόμαστε στους αμμόλοφους της Στροφυλιάς, τους μεγαλύτερους και υψηλότερους της Ελλάδας, που η συσσωρευμένη άμμος έχει υποκαταστήσει την ανάγκη χιονιού και μπορείς να «γλιστρήσεις» άνετα με τη χιονοσανίδα σου.

Κοντά βρίσκεται και η μαγευτική παραλία Καλόγρια Αχαΐας, που ξεχωρίζει για το μεγάλο μήκος της που αγγίζει τα 7 χιλιόμετρα και το μοναδικό δάσος που βρίσκεται πίσω της με τους υδροβιότοπους, σκηνικό που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι στην Αφρική.

Διαβάστε ακόμα

Και όλα αυτά στις 2 ώρες και κάτι από την Αθήνα.

Ο παράδεισος είναι πιο κοντά απ’ ότι περιμένουμε…

Βίντεο: haanity

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button