home design

Τολό: Συλλαμβάνει κεραυνούς ο Κομνηνός – Εντυπωσιακές εικόνες

Έστησε τον εξοπλισμό του στο Τολό, με τον φακό να κοιτά προς στη θάλασσα, όπου εξελίχθηκε η βραδινή καταιγίδα

Σχεδόν το σύνολο των κεραυνών στη διάρκεια της καταιγίδας του Σαββατόβραδου «συνέλαβε» με την φωτογραφική του μηχανή ο φαρμακοποιός Θάνος Κομνηνός.

Έστησε τον εξοπλισμό του στο Τολό, με τον φακό να κοιτά προς στη θάλασσα, όπου εξελίχθηκε η βραδινή καταιγίδα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Οι αστραπές βροντούσαν και οι κεραυνοί έσκιζαν τον ουρανό.

ΦΩΤΟ: Θάνος Κομνηνός
ΦΩΤΟ: Θάνος Κομνηνός

Οι αστραπές είναι ένα ατμοσφαιρικό φαινόμενο που μπορεί να απειλήσει ανθρώπινες ζωές και συμβαίνουν σε ισχυρές καταιγίδες λόγω του ηλεκτρικού πεδίου στα νέφη. Το Iνστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) ανέπτυξε ένα Δίκτυο Εντοπισμού Αστραπών (Lightning Detection Network, LDN) χρησιμοποιώντας αισθητήρες χαμηλών συχνοτήτων (Low Frequency) του ατμοσφαιρικού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και πρωτότυπους αλγόριθμους για τον εντοπισμό της θέσης και του χρόνου των αστραπών στην περιοχή της Ελλάδας με υψηλή ακρίβεια.

ΦΩΤΟ: nowcast.meteo.noa.gr

Στον χάρτη φαίνεται η εξέλιξη του φαινομένου, το βράδυ του Σαββάτου στο διάστημα από τις 10μμ έως τις 12μμ. Όπως φαίνεται οι κεραυνοί «έπεφταν» στην περιοχή ανάμεσα στις Σπέτσες και την Ύδρα και φαίνονταν από το Τολό.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version