home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λουτρά Ηραίας: Ευεξία στις όχθες του Λάδωνα, σε ένα δάσος πνιγμένο από έλατα και πεύκα

Τα θειού­χα νερά των πηγών Ηραίου είναι τα πιο ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες, για αρκετά προβλήματα
Λουτρά Ηραίας Αρκαδία

Τα Λουτρά Ηραίας είναι Μεσογειακό χωριό της Αρκαδίας, πλάι στον ποταμό Λάδωνα με σημαντικές ιαματικές πηγές που κάθε χρόνο προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Περιοχή πνιγμένη στο δάσος από έλατα και πεύκα. Ενδείκνυται για όσους λατρεύουν την επαφή με την φύση και την ηρεμία. Η πεδινή και ορεινή Ηραία κρύβουν θησαυρούς απίστευτης ομορφιάς για τον επισκέπτη. Περπατήστε το φαράγγι της Γκούρας με πρόσβαση από τα διπλανά χωριουδάκια Σέρβου, Λυκούρεσι, Ψάρι και Λυσαρέα. Μέσα σε ελάχιστη ώρα και ονειρεμένες διαδρομές μπορείτε να επισκεφθείτε την Αρχαία Ολυμπία, τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το φράγμα του Λάδωνα, το όρος Λύκαιο –το Ιερό Βουνό των Αρκάδων- το φαράγγι του Λούσιου και το διεθνές μονοπάτι Ε4 που περνά μέσα από το Μαίναλο. Δείτε τις ενετικές πολεμίστρες στο Ράφτη, τα Πέντε Αλώνια στα σύνορα Αράχωβας-Ψαριού, τον Πύργο Πλαπούτα.

Αν βρεθείτε καλοκαίρι στην περιοχή θα μπορέσετε να θαυμάσετε το παλιό πέτρινο γεφύρι της «Κυράς το Γεφύρι» που τους υπόλοιπους μήνες είναι καλυμμένο από τα νερά της λίμνης του Λάδωνα.

Η ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής είναι καλή, ενώ στο χωριό λειτουργούν όλο τον χρόνο καφενεία, εστιατόρια και γραφικά ταβερνάκια. Κάτοικοι φιλόξενοι, που θα γίνουν μαζί σας μια παρέα στο καφενείο. Δοκιμάστε τοπικό κρασί και τσίπουρο.

Τα θειού­χα νερά των πηγών Ηραίου είναι τα πιο ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες, για αρκετά προβλήματα.

Το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Πηγών, λειτουργεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Είναι από τα παλαιότερα Ιαματικά Λουτρά της Ελλάδας, αφού λειτουργούν σχεδόν αδιάλειπτα από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχουν αναγνωριστεί με Βασιλικό Διάταγμα ήδη από το 1900. Ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος τους διαθέτει 20 υπερπολυτελείς καμπίνες με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων οι τρεις είναι για υδρομασάζ.

Βίντεο: Discover Gortynia

Απέχει 103 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Ακολουθείται τον δρόμο Τρίπολης-Πύργου και στρίβετε για Δημητσάνα ή πηγαίνετε μέσω Μεγαλόπολης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis