home design 800x400

Άργος: Πώς γιόρτασαν την ανάμνηση της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Πέτρου

Στο Άργος βρέθηκε και ο μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος που κατάγεται από την περιοχή.

Το Άργος γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχου της Αγίου Πέτρου, επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και συλειτουργούντος του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση των λειψάνων πέριξ του ναού, παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, βουλευτών, αρχών του τόπου και πολλών πολιτών του Άργους.

Από το 1985 ο μακαριστός μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος είχε θέσει στόχο την επιστροφή των ιερών λειψάνων, τα οποία είχε πάρει από τον τάφο του στο Άργος ο Λατίνος επίσκοπος Σιγουντονάνι το 1421 και τα μετέφερε στο Βατικανό. Προκειμένου να πετύχει την επιστροφή των λειψάνων, χρειάστηκε να ταξιδέψει πολλές φορές στην Ιταλία.

Με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων τα Λείψανα εντοπίστηκαν το 2008 στη ρωμαιοκαθολική μονή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Ρώμη. Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008 επέστρεψαν στην πόλη όπου αγίασε ο επίσκοπος Πέτρος.

Σχόλια

Exit mobile version