home design 800x400
home design 1170Χ320

Εικόνες από άλλον πλανήτη στη Δυτική Μάνη

Ανεξερεύνητο μυστήριο σε ένα απόκοσμο γεωλογικό φαινόμενο

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Εικόνες από άλλον πλανήτη στη Δυτική Μάνη
Βαθύ Μουζί Μάνης

Είμαστε στο χωριό Έρημος της δυτικής Μάνης. Σε μια απέραντη έρημο από πέτρες με χαμηλή βλάστηση. Κι ενώ το μάτι συνηθίζει αυτό το μονότονο τοπίο ξαφνικά αυτό που βλέπει μπροστά του είναι πραγματικά από άλλον πλανήτη. Μια εικόνα απόκοσμη, επιβλητική, διαφορετική.

Μια «μαύρη τρύπα» που είναι το μοναδικό σημείο που δεν βλέπει ο ήλιος της Μάνης. Οι τοίχοι της κάθετοι, προκαλούν δέος σε εκείνον που τους παρατηρεί από ψηλά. Για λίγα δευτερόλεπτα χαζεύεις το τοπίο και προσπαθείς να καταλάβεις τι έχει συμβεί. Είναι λες και άνοιξε ξαφνικά ένας κρατήρας που μέσα του έκρυψε όσα δεν ήθελε να δει ποτέ ο ήλιος.

Γιατί θα περίμενε κανείς ότι αυτή η «μαύρη τρύπα» θα ήταν γεμάτη από πέτρες. Κι όμως στο εσωτερικό της κρύβει ένα «μυστικό» που την καθιστά ένα απ’ τα πιο ξεχωριστά μέρη στην Ελλάδα.

Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένα κρυφό δάσος με τα μοναδικά δέντρα της περιοχής τα οποία σου δίνουν την εντύπωση ότι παλεύουν να φτάσουν στην επιφάνεια της γης για να συναντηθούν με τις ακτίνες του ήλιου.

Οι διαστάσεις της «Μαύρης Τρύπας» είναι 50×30 μέτρα. Ένα πραγματικό θαύμα της φύσης που κυριολεκτικά σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε άλλον πλανήτη. Σε κοντινή μάλιστα απόσταση υπάρχει και δεύτερη τρύπα όχι τόσο μεγάλη όμως. Στο εσωτερικό της έχουν βρεθεί μεγάλες συκιές και οστά ζώων. Ένας άλλος κόσμος, ένα αλλιώτικο μέρος που ταξιδεύει το μυαλό σου και σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσα ανεξερεύνητα μέρη στην Ελλάδα περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Βίντεο: geokok drone_4u

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis