home design 800x400
home design 1170Χ320

Ένα χωριό έκπληξη στον Πάρνωνα, ιδανικό καταφύγιο για όσους επιζητούν χαλάρωση και ηρεμία

Η φυσική ομορφιά της περιοχής με τα αιωνόβια έλατα είναι μοναδικός πόλος έλξης.
Πολύδροσο Λακωνίας Τσίντσινα (18)

Το Πολύδροσο είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά στην ορεινή Λακωνία, χτισμένο μέσα σε καταπράσινη κοιλάδα, σε υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων. Το «στολίδι» του Πάρνωνα διοικητικά υπάγεται στο δήμο Σπάρτης.

 Τσίντζινα, όπως αλλιώς ονομάζονται, αποτελούν ιδανικό καταφύγιο για όσους επιζητούν τη χαλάρωση και την ηρεμία, αλλά και ορμητήριο για πεζοπορικές και ποδηλατικές εξερευνήσεις στον καταπράσινο Πάρνωνα. Συν τοις άλλοις το χωριό – έκπληξη διαθέτει μία πολύ καλή ταβέρνα με τοπικές γεύσεις και υπέροχη θέα, καθώς και καφενείο. Οι παραδοσιακοί πέτρινοι ξενώνες είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν τα πετρόκτιστα σπίτια χτισμένα στις μύτες των τριών λόφων του χωριού, τα πέτρινα βυζαντινά εκκλησάκια και τα τρεχούμενα νερά των εννέα πηγών που αναβλύζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού, στο οποίο παλιότερα μιλούσαν την τσακώνικη διάλεκτο, είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, το «Ψητό», η Αγία Μαρίνα και το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων.

Βίντεο: Ηlias Mpr Photography

Τον χειμώνα, το σύνολο σχεδόν των κατοίκων μετακομίζει στο ημιορεινό χωριό Γκοριτσά, όπου και καλλιεργούν την γη τους, ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός ανέρχεται σε περίπου 400 άτομα.

Η φυσική ομορφιά της περιοχής με τα αιωνόβια έλατα είναι μοναδικός πόλος έλξης.

Tα Τσίντζινα σε εικόνες

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis