home design 800x400
home design 1170Χ320

Κι’ όμως, αυτό το αλλόκοτο εξωτικό τοπίο βρίσκεται στην Αργολίδα

Το διεθνές τζετ σετ έχει αγαπήσει όχι μόνο την πόλη αλλά και τα περίχωρα, καθώς η περιοχή είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της ανάμεσα σε μικρούς, γραφικούς κολπίσκους
Βερβερόντα Μπούκα Πορτοχέλι

Ιδανικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές, όμως δεν πρόκειται να απογοητεύσει τους επισκέπτες του όποια εποχή κι αν το επιλέξουν. Αποτελεί τόπο εξορμήσεων για διάσημους αστέρες και πλούσιους επιχειρηματίες.

Το Πόρτο Χέλι απέχει από την Αθήνα 180 χιλιόμετρα, ενώ συνδέεται και ακτοπλοϊκώς. Το μεγάλο λιμάνι είναι προστατευμένο από την κακοκαιρία, ενώ διαθέτει ικανοποιητικές υποδομές για τα σκάφη.

Το διεθνές τζετ σετ έχει αγαπήσει όχι μόνο την πόλη αλλά και τα περίχωρα, καθώς η περιοχή είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της ανάμεσα σε μικρούς, γραφικούς κολπίσκους. Τα πεύκα σε πολλές παραλίες φτάνουν μέχρι την θάλασσα.

Η μπούκα της Βερβερόντας

Μία από τις πιο ονειρικές τοποθεσίες, σε απόσταση 3 χλμ. βορειοδυτικά του χωριού είναι η Βερβερόντα. Μία βοτσαλωτή παραλία με πεντακάθαρα νερά, από τις μεγαλύτερες της περιοχής και με πευκόφυτη ακρογιαλιά.

Ο Μαέστρος Αντώνης Ρεμούνδος δημιούργησε το παρακάτω βίντεο, με μουσική υπόκρουση ένα δικό του κομμάτι που ερμηνεύει ο ίδιος.

Δείτε τη μπούκα της Βερβερόντας στη Λιμνοθάλασσα του Πορτοχελίου από ψηλά. Ένα αλλόκοτο τοπίο που όμως βρίσκεται στην Αργολίδα και όχι σε κάποιο εξωτικό νησί.

Βίντεο: Greece is for Lovers

Το Πόρτο Χέλι

Αποκαλείται εδώ και δεκαετίες η «Ριβιέρα της Ελλάδας» και υπάρχει πολύ καλός λόγος γι’ αυτό. Ο χαρακτηρισμός άλλωστε δεν είναι τυχαίος. Συμφωνεί απόλυτα με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της περιοχής, με τον καλό κόσμο, με την απαράμιλλη φύση που περιβάλλει τα γραφικά χωριά και κωμοπόλεις.

Μεγάλες τουριστικές μονάδες μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, ενώ αμέτρητες είναι και οι επιλογές για καλό φαγητό και για διασκέδαση.

Αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς του διεθνούς τζετ σετ, λόγω των υπερπολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων που υπάρχουν στην περιοχή και υπόσχονται ξέγνοιαστες διακοπές μακριά από τους …ενοχλητικούς παπαράτσι.

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ δεν θα απογοητευτούν, αφού στο Πορτοχέλι λειτουργούν σχολές για θαλάσσια αθλήματα, σκι, wind surfing, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις.

Στο Πορτοχέλι βρισκόταν η αρχαία πόλη των Αλιέων, η οποία έχει βυθιστεί. Με μάσκα μπορείτε να διακρίνετε τα θεμέλια του ναού του Απόλλωνα στο βυθό.

Η ξεχωριστή λιμνοθάλασσα με το γραφικό ξωκλήσι

Ξεχωριστής ομορφιάς η λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας είναι ιδανική για εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία.

Συμπεριλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο «CORINE BIO-TOPS». Ο θρύλος λέει πως εδώ αιώνες πριν βρήκαν καταφύγιο Βερβερίνοι πειρατές. Απ’ την λέξη αυτή με μια μικρή παραφθορά θεωρείται πως πήρε τ’ όνομά της η λιμνοθάλασσα.

Τα νερά της ιαματικά καθώς λένε σου προσφέρουν γιατρειά από ρευματισμούς, αρθριτικά κι άλλες παθήσεις. Επίσης λόγω του πλούτου τους είναι ιδανικά και για ψάρεμα προσφέροντας καλή λεία στους λάτρεις της συγκεκριμένης ενασχόλησης που απολαμβάνουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο μαγευτικό αυτό τοπίο.

Την όλη ηρεμία κι ομορφιά του φυσικού αυτού αξιοθέατου συμπληρώνει το γραφικό ξωκλήσι της Παναγίτσας που στέκει ακοίμητος φρουρός. Εδώ θα δεις επίσης να φωλιάζουν αρκετά αποδημητικά πουλιά που θα κάνουν την επίσκεψή σου ανεπανάληπτη.

Εξορμήσεις

Δεν πρέπει να παραλείψετε να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αξίζει να επισκεφθείτε τα εκκλησάκια του Αγίου Αιμιλιανού και της Παναγίτσας, την Κόστα – απέναντι από τις Σπέτσες, και τους οικισμούς Βερβερόντα, Χηνίτσα, Κορακιά, με τις ομώνυμες παραλίες.

Με αφετηρία το Πορτοχέλι σε κοντινές αποστάσεις βρίσκονται η Ερμιόνη, οι Σπέτσες, το Κρανίδι, η Κοιλάδα, που ουκ ολίγες φορές επιλέγουν οι διάσημοι να επισκεφθούν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis