home design 800x400

Άκρως επικίνδυνο τυροκομείο στην Αργολίδα – Του έβαλαν λουκέτο για δύο χρόνια

Γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στο κλείσιμό του – Η απόφαση κάνει λόγο για επικινδυνότητα σε καταναλωτές, εργαζόμενους και περίοικους

Λουκέτο για δύο χρόνια μπήκε σε άκρως επικίνδυνο -όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης- τυροκομείο στην Αργολίδα, έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Σύμφωνα με αυτή, επιβάλλεται για δύο χρόνια η ολική διακοπή λειτουργίας στην επιχείρηση που εδρεύει σε περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων.

Σύμφωνα με την απόφαση, αιτία αποτελεί το γεγονός πως το συγκεκριμένο τυροκομείο λειτουργεί κατά παράβαση των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων και κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 17-40 του Ν.3982/2011, και από τη λειτουργία του τυροκομείου προκαλείται άμεσος κίνδυνος για την υγεία ή την ασφάλεια των καταναλωτών, την προστασία του περιβάλλοντος και για την ασφάλεια των εργαζομένων, των περιοίκων και των εγκαταστάσεων.

Οι παράμετροι της απόφασης για λουκέτο

Η απόφαση για προσωρινό διετές κλείσιμο της επιχείρησης μπορεί να επανεξεταστεί, εφόσον ο φορέας εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη έγκριση εγκατάστασης (λόγω εκσυγχρονισμού) και υποβάλει την προβλεπόμενη γνωστοποίηση λειτουργίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4442/16 (ΦΕΚ 230Α’).

Ο φορέας της δραστηριότητας οφείλει, στο χρονικό διάστημα της διετίας, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αρθεί η μη συμβατότητα με τις διατάξεις των άρθρων 17-40 του Ν.3982/2011 και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτών κανονιστικών πράξεων και να αδειοδοτηθεί η δραστηριότητα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα εξεταστεί η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων του άρθρου 29 του Ν.3982/2011 (οριστική διακοπή της λειτουργίας της δραστηριότητας).

Η εκτέλεση και η δυνατότητα προσφυγής

Η απόφαση αυτή θα υλοποιηθεί με τη σφράγιση του μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Η σφράγιση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή των αστυνομικών οργάνων του οικείου Αστυνομικού Τμήματος.

Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται εντός 60 ημερών από την έκδοση ή την κοινοποίηση αυτής, η άσκηση ενώπιων του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου ένδικης προσφυγής για έλεγχο διοικητικής διαφοράς ουσίας κατά το άρθρο 66 του Ν. 2717/1999 «Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας».

Ολόκληρη η απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι αναρτημένη στη Διαύγεια.

Σχόλια

Exit mobile version