home design

Προσοχή στις εκπτώσεις: Η ευκαιρία για φθηνά ψώνια και ο πεντάλογος για τους καταναλωτές

Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και τις πρέπει να προσέξετε

Αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για φθηνά ψώνια σε Ναύπλιο, Άργος και τις εμπορικές πόλεις της Πελοποννήσου.

Οι επιχειρηματίες ελπίζουν πως θα υπάρξει μία τόνωση στο λιανεμπόριο, δεδομένου ότι πέρσι δεν υπήρξαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Ωστόσο χρειάζεται και προσοχή από τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Οι Κυριακές για το 2023, όπου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα είναι οι εξής:

Ο οδηγός της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε πρόσφατα έναν χρήσιμο οδηγό με τους πέντε κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις.

Ο πεντάλογος για τους καταναλωτές έχει ως εξής:

  1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  4. Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  5. Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version