Home design
home design

Όταν οι αρχαίοι Αργείτες αποφάσισαν να γίνουν νησιώτες

Το Άργος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της Καλύμνου και οι πρώτοι κάτοικοί είχαν καταγωγή από το Άργος της Πελοποννήσου
Κάλυμνος

Το Άργος της Καλύμνου δεν έχει να ζηλέψει σε ιστορία από το Άργος της Πελοποννήσου, καθώς αποτελεί έναν από τους αρχαιότερα κατοικούμενους οικισμούς του ακριτικού νησιού.

Το χωριό πρωτοκατοικήθηκε από Αργείτες που εγκαταστάθηκαν εκεί, επιστρέφοντας από τον Τρωικό πόλεμο, δίνοντας στον οικισμό το όνομα «Άργος».

Άργος Καλύμνου 1

Το μικρό και αραιοκατοικημένο χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 174 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και ανήκει στον δήμο Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου που βρίσκεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με τον «Καλλικράτη».

Το Άργος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της Καλύμνου και οι κάτοικοί του στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Ο επισκέπτης θα βρει νόστιμο σπιτικό ψωμί και αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα σε ένα χαλαρό και φιλόξενο περιβάλλον, για το οποίο φημίζεται το νησί.

Άργος Καλύμνου (2)

Στο οροπέδιο που περιβάλει το χωριό βρίσκεται το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της Καλύμνου, ο ναός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, ο οποίος λέγεται πως έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου ναού.

Επίσης στο Άργος υπάρχουν η Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας και παρεκκλήσι αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Παϊσίου.

Άργος Καλύμνου 1

Κάθε καλοκαίρι στο Άργος της Καλύμνου διεξάγεται η Γιορτή της Τσαμπούνας, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο παραδοσιακό νησιωτικό μουσικό όργανο.

Η Ευαγγελίστρια του Άργους

Βίντεο: Kalymnos KalymnosWeb

Timelapse

Βίντεο: kalymnios

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis