home design 800x400
home design 1170Χ320

Τέλι Σαβάλας: Μια σπάνια συνέντευξη και η καταγωγή από την Πελοπόννησο

«Να μην χάσουμε τον Ελληνισμό μας και την Ορθοδοξία μας» έλεγε στην συνέντευξή στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου κατά την διάρκεια της χούντας
Τέλυ Σαβάλας

Ο Σπαρτιάτης Αριστοτέλης Σαβάλας ή Τέλι Σαβάλας (21 Ιανουαρίου 1922, Νέα Υόρκη – 22 Ιανουαρίου, 1994, Λος Άντζελες) όπως ήταν γνωστός στις ΗΠΑ υπήρξε τηλεοπτικός αστέρας και ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στις ΗΠΑ για όσους από τις παλαιότερες γενιές τον θυμούνται.

Γιος Ελλήνων μεταναστών με καταγωγή από τον Γέρακα Λακωνίας, δεν ξέχασε ποτέ από που προέρχεται. O Τέλι Σαβάλας παντού έλεγε με υπερηφάνεια πόσο αγαπά την Ελλάδα. Δεν το έπαιζε «Αμερικάνος» παρά το γεγονός ότι είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ.  

«Να μην χάσουμε τον Ελληνισμό μας και την Ορθοδοξία μας» έλεγε στην συνέντευξή στον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου κατά την διάρκεια της χούντας.

Ο πιο γνωστός ρόλος της καριέρας του, ήταν αυτός του Κότζακ, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά που κράτησε από το 1973 έως το 1978.

Γεννήθηκε ως Αριστοτέλης Σαβάλας στο Γκάρντεν Σίτυ της Νέας Υόρκης και ήταν το δεύτερο παιδί από τα πέντε της Χριστίνας Καψάλη και του Νίκου Τσαβαλά, Ελλήνων μεταναστών, με καταγωγή από τη Λακωνία.

Ο Νίκος Σαβάλας διατηρούσε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Ο Αριστοτέλης ξεκίνησε να δουλεύει, όταν ήταν 8 χρονών ως εφημεριδοπώλης και λούστρος. Όταν μπήκε στο γυμνάσιο μιλούσε μόνο ελληνικά. Αποφοίτησε το 1942. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να εργάζεται για το υπουργείο Εξωτερικών μεταδίδοντας τη σειρά “Your Voice of America” και μετά για το τηλεοπτικό κανάλι ABC News. Αυτό ήταν και το ξεκίνημά του στον χώρο τής ψυχαγωγίας.

Η καριέρα του ως ηθοποιού άρχισε αργότερα, μετά τα 35 του. Ο Σαβάλας παντρεύτηκε τρείς φορές. Το 1948 μετά τον θάνατο του πατέρα του από καρκίνο, παντρεύτηκε την συμμαθήτριά του στο κολλέγιο, Κάθρην Νικολαίδης και απέκτησε την πρώτη του κόρη, την Κριστίνα το 1950. Το 1957, η Κάθρην υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Μετά τον χωρισμό του και την επιστροφή στο σπίτι τής μητέρας του, ο Σαβάλας θα γνωρίσει την δασκάλα στο Κέντρο Θεάτρου του Γκάρντεν Σίτυ, την Μέριλιν Γκαρντέρ. Θα παντρευτούν το1960 και θα κάνουν δύο κόρες. Την Πηνελόπη το 1961 και την Candace, το 1963. Θα πάρουν διαζύγιο το 1974. Τον Ιανουάριο του 1969, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Majesty’s Secret Service, ο Σαβάλας θα γνωρίσει την ηθοποιό Σάλυ Άνταμς, με την οποία θα αποκτήσει τον γιό του, Νικόλας Σαβάλας, το 1973. Ο Σαβάλας και η Σάλυ Άνταμς δεν θα παντρευτούν και θα μείνουν μαζί μέχρι το Δεκέμβριο τού 1978. Κατά την διάρκεια τής τελευταίας σεζόν του Κότζακ θα γνωρίσει την Τζούλι Χοβλάντ, μια ταξιδιωτική πράκτορα από την Μιννεσοότα. Θα παντρευτούν το 1984 και θα κάνουν δύο παιδιά, τον Κριστιάν και την Αριάνα και θα μείνουν μαζί μέχρι τον θάνατό του, το 1994.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis