home design 800x400
home design 1170Χ320

Μυστηριώδης Μάνη: Τόπος αγνός και όμορφος που αντιστέκεται στο χρόνο

Ανάμεσα στις ομορφιές που θα απολαύσει κανείς, μέρη που δεν είναι πολύ γνωστά αλλά αξίζει να επισκεφθείτε (Βίντεο).
Μάνη (2)

Την άγρια ​​πλευρά της Ελλάδας μπορεί να τη βρει κάποιος στη χερσόνησο της Μάνης που εκτείνεται σε δύο νομούς, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία. Ανάμεσα στις ομορφιές που θα απολαύσει κανείς, μέρη που δεν είναι πολύ γνωστά αλλά αξίζει να επισκεφθείτε.

Μία ασυνήθιστη Μάνη, τόπος αγνός και όμορφος που αντιστέκεται στο χρόνο και είναι γεμάτος ιστορία.

akrotirio tainaro 24 1
Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης – Ακρωτήριο Ταίναρο (Φώτο: anagnostis)

Πέτρα και ιστορία

Πυργόσπιτα, καστροπολιτείες, αρχαίες πόλεις, λιμναίες σπηλιές, και ενδιαφέρουσες παραλίες σε έναν τόπο όπου κυριαρχεί η πέτρα.

Τοπίο άνυδρο, τραχύ. Σπίτια που θυμίζουν πύργους, πέτρινοι οικισμοί, βυζαντινές εκκλησίες, μικροί όρμοι και μοναδικά σπήλαια.

Μάνη 1 1
Φώτο: Pixabay

Αυθεντική γωνιά της Πελοποννήσου

Μια κοινωνία κλειστή, λιτοδίαιτη, οργανωμένη επί αιώνες στη γραμμή του αίματος και του γένους. Ταμπουρωμένοι στις απότομες πλαγιές του νότιου Ταϋγέτου και διαρκώς ετοιμοπόλεμοι, οι Μανιάτες ανέπτυξαν ένα ισχυρότατο αίσθημα αυτονομίας.

Αυτό που αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης είναι μία αυθεντική γωνιά της Πελοποννήσου, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, όπου όλα είναι μοναδικά και μαγικά, όπως θα διαπιστώσετε και στα παρακάτω κινηματογραφικά βίντεο του lambros malamas με γεύση κατά κύριο λόγο από τη Λακωνική (ανατολική) πλευρά της Μάνης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis