home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα μυστηριώδες μέρος της Πελοποννήσου γεμάτο θρύλους με ξωτικά και νεράιδες

Μία παράξενη μεγάλη τρύπα στο μέσο ενός καταπράσινου λόφου σαν να έχει πέσει εκεί μετεωρίτης και να έχει σπάσει το βουνό. Πού βρίσκεται;
Νεραϊδόκηπος Μεσσηνία

Λίγο πιο έξω από το χωριό Πεύκο Οιχαλίας στο όρος Γουβάλα στη Μεσσηνία υπάρχει μια τοποθεσία ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Εκτός από εντυπωσιακή είναι και κάπως παράξενη.

Οι πιο παλιοί της περιοχής συνήθιζαν να λένε και τότε αλλά και τώρα διάφορες ιστορίες, θρύλους και οφθαλμαπάτες. Αυτά, βέβαια, περιελάμβαναν ξωτικά και νεράιδες που κυκλοφορούσαν εκεί την νύχτα. Από τους θρύλους πήρε η περιοχή το όνομα Νεραϊδόκηπος.

Τι ακριβώς είναι όμως ο Νεραϊδόκηπος; Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη τρύπα με βάθος περίπου 70-80 μέτρα και άνοιγμα περίπου 100 μέτρα. Ολόκληρη η περιοχή στην οποία βρίσκεται η τρύπα είναι εκπληκτική. Κι αυτό γιατί η τρύπα βρίσκεται στο μέσο ενός καταπράσινου λόφου σαν να έχει πέσει εκεί μετεωρίτης και να έχει σπάσει το βουνό. Και τι δεν έχει ακουστεί γι’ αυτό τον Νεραϊδόκηπο; Πόσες ιστορίες και πόσοι θρύλοι. Από αυτούς που αγαπούν να μελετούν τόσο οι λάτρεις και οι ιστορικοί αλλά επίσης και οι λάτρεις του μεταφυσικού. Άλλοι λένε ότι εκεί έχουν δει παράξενες μορφές, ότι κάποτε κατοικούσαν μυθικά πλάσματα αλλά και ότι μπορεί να ακούσεις διάφορους ήχους που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ.

Μυστηριωδώς αυτή η τρύπα προκαλεί οφθαλμαπάτες. Βλέποντας το παρακάτω βίντεο από σταθερό ύψος θα διαπιστώσετε ότι στην αρχή από κάθετη προοπτική δείχνει στρογγυλή. Στην περιστροφή ξεκινά με μια ισομετρική πλευρική κατηφόρα δεξιά αριστερά. Όταν θα βλέπετε κάθετα την ράχη θα διαπιστώσετε ότι είναι ολόισια χωρίς κατηφόρες. Στο επόμενο ¼ ως εκ θαύματος η μια πλευρά γίνεται εντελώς κατηφορική και η τρύπα παύει να είναι στο κέντρο της ράχης. Όταν πλέον βλέπετε οριζόντια την ράχη η τρύπα είναι πλαγιασμένη και καθόλου στο αρχικό κέντρο όπου είχαμε δει όταν ξεκίνησε. Όταν φτάσετε στο σημείο να δείτε ξανά κάθετη την ράχη από την άλλη μεριά η τρύπα από στρογγυλή γίνεται οβάλ.

Βίντεο: ©Wind-up team

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis