home design 800x400

Αργολίδα: Έρχεται το Artemisio Mountain Running – Σημαντικά ονόματα του ορεινού τρεξίματος στην Καρυά

Το πρόγραμμα του αγώνα, η παραλαβή του υλικού και οι επιλογές στην περιοχή.

Με πολλά σπουδαία ονόματα του ορεινού τρεξίματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το Artemisio Mountain Running (26 χλμ., 12 χλμ.). Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Διαλεκτός, Γιώργος Λουφέκης, Θανάσης Παγουνάδης, Κοσμάς Πλακετάς, Χρήστος Αγνουσιώτης, Γιώργος Βλάχος, Χρόνης Ηλιάδης, Σωτήρης Παπαποστόλου, είναι μερικοί από τους δρομείς που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, που έχουν ως επίκεντρο το όρος Αρτεμίσιο και την Καρυά του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Την παρουσίαση του αγώνα θα κάνει η Ελευθερία Ζαπαντιώτη, πρωταθλήτρια Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στο βάδην. Η Ελευθερία είναι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, Personal and Group Fitness Trainer, αλλά και παρουσιάστρια της αθλητικής εκπομπής Sport Life στο Attica TV.

Θα διατεθεί λεωφορείο από την Οργανωτική Επιτροπή για τη μεταφορά αθλητών και αθλητριών από και προς την Αθήνα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στο info@artemisio.gr.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022:

  • 09:45: 26 χλμ.
  • 10:30: 12 χλμ.
  • 12:00: 1,5 χλμ.

Παραλαβή υλικού

Για την παραλαβή του υλικού τους, παρακαλούνται οι αθλητές των 26 χλμ. να βρίσκονται στη γραμματεία στον χώρο του αγώνα από τις 08:15 ως τις 09:15, οι αθλητές των 12 χλμ. από τις 09:15 ως τις 10:15 και οι συμμετέχοντες στον παιδικό αγώνα (1,5 χλμ.) από τις 10:30 ως τις 11:30.

Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων, εκτός από την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργήσει και την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα (17.00 – 21.00), στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, δίπλα από το Παλιό Δημαρχείο.

Τι να δείτε

Η παραμονή σας στην ευρύτερη περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου σας δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίσετε σημαντικά κατάλοιπα της ένδοξης ιστορίας της.

Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία της κλασικής και ρωμαϊκής περιόδου, μεσαιωνικά κάστρα και βυζαντινές εκκλησίες μαρτυρούν τη διαχρονική κατοίκιση και τον σημαντικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην αργολική γη.

Αρχικά, μια επίσκεψη στις Μυκήνες, σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στην πιο γνωστή μυκηναϊκή Ακρόπολη, στο ανάκτορο, στους ταφικούς κύκλους και στους θαλαμωτούς τάφους του Αγαμέμνονα, της Κλυταιμνήστρας και του Αιγίσθου.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να γνωρίσετε τις σημαντικότερες πτυχές του μυκηναϊκού πολιτισμού καθώς και το πωλητήριό του για τα ενθύμια σας.

Στο Άργος, σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την περιδιάβασή σας στην πλούσια λαϊκή αγορά με την επίσκεψη στο σύγχρονο Βυζαντινό Μουσείο και στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου, πολιούχου της πόλης, στην κεντρική πλατεία.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η επίσκεψη στον χώρο του θεάτρου και της αρχαίας αγοράς, των ρωμαϊκών δημόσιων λουτρών και του Νυμφαίου / Κριτηρίου, όπου καταλήγει το σημαντικό Αδριάνειο υδραγωγείο.

Τέλος, μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα προς την πόλη και τον αργολικό κάμπο από το Κάστρο ή από τον παρακείμενο καταπράσινο λόφο του Προφήτη Ηλία και να επισκεφτείτε τη γραφική εκκλησία της Παναγίας Κατακεκρυμμένης ή Πορτοκαλούσας.

Στο Ναύπλιο, στην κοσμοπολίτικη, πανέμορφη, πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, μην παραλείψετε μια βόλτα στη μεσαιωνική πόλη με τα γραφικά στενάκια, τα μαγαζιά για τα ψώνια ή το φαγητό σας και να πιείτε τον καφέ σας με θέα το Μπούρτζι, την καστρονησίδα στην είσοδο του Αργολικού Κόλπου.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσετε τα σημαντικά μουσεία της πόλης, το Αρχαιολογικό, με ενδιαφέρουσες αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής, το Λαογραφικό της Ιωάννας Παπαντωνίου με πανέμορφα κειμήλια, φορεσιές και αντικείμενα, το Παιδικό ή το Πολεμικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η μητρόπολη του Αγίου Γεωργίου, ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, η εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου και ο ναός του νεομάρτυρα Αγίου Αναστασίου, πολιούχου της πόλης.

Η επίσκεψη στο Ναύπλιο μπορεί να συνδυαστεί με την ανάβαση στο Παλαμήδι, στο κάστρο με τους εντυπωσιακούς προμαχώνες, τις φυλακές του Κολοκοτρώνη, την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα και την εκπληκτική θέα στον αργολικό κόλπο και την πόλη.

Τέλος ενδιαφέρουσα είναι και η επίσκεψη στην κοντινή μυκηναϊκή Ακρόπολη της Τίρυνθας, με τα θαυμάσια κυκλώπεια τείχη.

Σχόλια

Exit mobile version