home design

Γκιόλας: Η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων δεν μπορεί να βρίσκεται στο χαμηλό 73%

Τι είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων

Μιλώντας την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών,  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας έθεσε καίρια ερωτήματα ως προς τον τρόπο απορρόφησης κονδυλίων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Γκιόλας αναφέρθηκε στα ποσά που δαπανήθηκαν από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έθεσε την ερώτηση του ελέγχου του τρόπου, της μεθόδου αλλά και των επιμέρους σκοπών των όσων δηλώθηκαν.

Η απορρόφηση των πόρων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα της περιόδου2014-2020 ανήλθε στο 73% και δόθηκε στο ποσοστό αυτό πανηγυρικός τόνος. «Δεν θα έπρεπε η απορρόφηση των πόρων να ξεκινά από το 90% και να φτάνει το 100%;» τόνισε με ερώτησή του ο βουλευτής Αργολίδας.

Τέλος, απηύθυνε την ερώτηση για το αν γίνεται έλεγχος και αποτίμηση της αποδοτικότητας των Προγραμμάτων, αλλά και για τη μέριμνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση ανάμεσα στις φτωχότερες χώρες με τις πλέον προηγμένες και κατά τεκμήριο οικονομικά πιο εύρωστες.

Δείτε τις ερωτήσεις του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα στο παρακάτω βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version