home design

Ανδρουλάκης από Αργολίδα: Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει 17.000 παρακολουθούμενους – Ο «γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ» που λέγεται ΝΔ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύεται ένα περιτύλιγμα μιας πελατειακής συγκεντρωτικής εξουσίας».

Στο πλαίσιο ομιλίας του στο Άργος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισήμανε ότι οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης κλιμακώνουν τα προβλήματα και «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ένα περιτύλιγμα μιας πελατειακής συγκεντρωτικής εξουσίας».

Predator και παρακολουθήσεις

Ο κ. Ανδρουλάκης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνεται η θεσμική εκτροπή. «Tο Predator χρησιμοποιείται από την ΕΥΠ και πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια. Η κουλτούρα διακυβέρνησης δείχνει ένα πολιτικό ύφος και ήθος. Πίσω, λοιπόν, από αυτό το επιτελικό συγκεντρωτικό κράτος, υπήρχε ένα ισχυρά οργανωμένο παρακράτος το οποίο λειτούργησε με τις ευλογίες αυτών, που πήραν την ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου, τροποποίησαν το νόμο γιατί δεν κάλυπτε τα προσόντα ο νέος διοικητής της ΕΥΠ και μετά πιάστηκαν με το Predator στην πλάτη» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για θεσμική νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Αν θυμάστε όλους τους προηγούμενους μήνες ρωτούσαν: “Γιατί δεν πάει να ενημερωθεί;” Απαντούσα ότι “παρανομήσατε εις βάρος μου και τώρα μου λέτε να παρανομήσω και εγώ. Δεν παρανομώ”. Γιατί λοιπόν αφού μπορούσε να γίνει ενημέρωση, τώρα αλλάζουν το πλαίσιο; H κυρία Μπακογιάννη κι άλλα στελέχη της ΝΔ ανέφεραν ότι όλοι είμαστε το ίδιο, πως οι πολιτικοί γνωρίζουν τα μεγάλα μυστικά. Και τώρα αλλάζουν το νόμο και για να παρακολουθηθεί πολιτικός, θα πρέπει να προηγηθεί η έγκριση του Προέδρου της Βουλής. Αυτό ξέρετε τι δείχνει; Μπροστά στο ευρωπαϊκό χαστούκι ο κ. Μητσοτάκης μιμείται τον κ. Τσίπρα και κάνει κωλοτούμπες».

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής «πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει το μέγεθος του παρακρατικού αυτού μηχανισμού και όχι να σπρώχνει την ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης στο 2024. Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει 17.000 παρακολουθούμενους, μια τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια. Που αλλού συμβαίνει αυτό στην Ευρώπη; Η αύξηση ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται και με τη Νέα Δημοκρατία».

Κοινωνία και οικονομία

«Είναι πολύ κρίσιμο η Δημοκρατική Παράταξη, που έφτιαξε τις ανεξάρτητες αρχές και τη Διαύγεια για να γνωρίζουμε που πάνε φόροι του ελληνικού λαού, που αγωνίστηκε να ενώσει όλους τους Έλληνες τα χρόνια της μεταπολίτευσης, να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές ο εγγυητής και ο ισχυρός πρωταγωνιστής για ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες» προσδιόρισε το πολιτικό διακύβευμα.

Αναφερόμενος στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απώλεια της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών λόγω του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης. «Το πρώτο εννεάμηνο του χρόνου τα χρέη των πολιτών στην εφορία ήταν 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέδειξε ο κ. Ανδρουλάκης και έκανε ειδική αναφορά στο χάσμα επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων δανεισμού. «Ο κ. Μητσοτάκης κάνει τον τροχονόμο ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο «γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ» που λέγεται Νέα Δημοκρατία

Σχολιάζοντας την αποστροφή του Πρωθυπουργού ότι αν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, ισοδυναμεί με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Ποιος το λέει αυτό; Ο κύριος Μητσοτάκης; Που καταψήφισε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο μνημόνιο ενώ η χώρα βρισκόταν προ της χρεοκοπίας; Ποια μεγάλη μεταρρύθμιση απ’ αυτές που πρότεινε η Δημοκρατική Παράταξη, στήριξε διαχρονικά ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου; Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι στην όχθη του ρεαλισμού και του ορθού λόγου. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις κάτω πλατείες, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ δούλευαν τον ελληνικό λαό.

Αυτός που μοιάζει του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο “γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ” που λέγεται Νέα Δημοκρατία και κάνει τα ίδια και χειρότερα απ’ όσα έκανε στους θεσμούς ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version