Home design

Φορείς της Ασίνης καταγγέλλουν μικροπολιτικά παιχνίδια για το πυρηνελαιουργείο στο Λυκοτρούπι

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό φορέων Δ.Ε. Ασίνης για τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση νέας μονάδας πυρηνελαιουργείου

Φορείς της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων καταγγέλλουν μικροπολιτικά παιχνίδια για το θέμα του πυρηνελαιουργείου στο Λυκοτρούπι, χωρίς να κατονομάζουν ποιον ή ποιους εννοούν.

Όπως αναφέρει το Συντονιστικό φορέων Δ.Ε. Ασίνης για τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση νέας μονάδας πυρηνελαιουργείου:

«Εμείς οι σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Ασίνης, καταδικάζουμε και χαρακτηρίζουμε άκρως απαράδεκτο το γεγονός, ότι κάποιοι συνδημότες μας θέλοντας να ασκήσουν αντιπολίτευση, όχι μόνο δείχνουν ασέβεια, αλλά, στήνουν εμπόδια και θέτουν σε κίνδυνο τον χρόνιο αγώνα που κάνουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τον τόπο, τις περιουσίες, τις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια τη ζωή μας.

Είναι δικό μας χρέος να παρουσιάσουμε τα πραγματικά γεγονότα απέναντι σε αυτούς που είτε είναι ανενημέρωτοι είτε εσκεμμένα διαδίδουν ανακρίβειες.

Οι νομικές διαδικασίες που έχουμε εδώ και χρόνια ακολουθήσει, για να μην πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ του πυρηνελαιουργείου “Ελαιουργίαι Αργοναυπλίας ΑΦ.Κουφάκη ΑΒΕ” στη θέση Άγιος Αντώνης του δήμου Ναυπλιέων, έχουν δυσβάσταχτο κόστος για τα ταμεία των συλλόγων μας, έτσι εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης στο Συμβούλιο Επικρατείας, στις 7/12/2022, όπου έχουμε κάνει παρέμβαση, αιτηθήκαμε από κοινού οι σύλλογοι την οικονομική ενίσχυση της Δημοτικής αρχής, μιας και ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου που συντάσσεται με τη θέση μας υπάρχει ήδη.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα του δήμαρχου Δημήτρη Κωστούρου, αρχικά, ήταν να ορίσει ο δήμος τον δικηγόρο που μας εκπροσωπεί ώστε να είναι στην ομάδα εκπροσώπησης με τον δήμο Ναυπλιέων. Παρεμπιπτόντως ο Δήμος Ναυπλιέων παρίσταται με τον δικηγόρο του στην υπόθεση.

Η αμέσως επόμενη λύση, η οποία είναι και αυτή απόλυτα ΔΙΑΦΑΝΗΣ είναι να καλυφθούν τα νομικά έξοδα, δίνοντας μας ανακούφιση, με επιχορηγήσεις που νόμιμα μπορούν να δοθούν στους συλλόγους.

Είναι άδικο να χαρακτηρίζει κάποιος ΣΠΑΤΑΛΗ δημοσίου χρήματος αυτή την κίνηση, όταν πρόκειται να στηρίξει χιλιάδες δημότες.

Είναι εντελώς ανήθικο πάνω στις ζωές τόσων δημοτών να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια.

Συντονιστικό φορέων Δ.Ε. Ασίνης στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση νέας μονάδας πυρηνελαιουργείου.

Γίνεται διαδικτυακή συλλογή υπογραφών ενάντια στην εγκατάσταση νέας μοναδας πυρηνελαιουργείου στη θέση Άγιος Αντώνιος (Λυκοτρούπι). Μπορείτε να υπογράψετε εδώ».

Οι φορείς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι:

  • Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού,
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού,
  • Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας,
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου,
  • Σύλλογος Τουριστικών επιχειρήσεων “Ζεύς”,
  • Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων,
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Βιβαρίου.

Σχόλια

Exit mobile version