home design

Κόρινθος: Φοιτητές καταπίνουν χιλιόμετρα καθημερινά για να πάνε στα μαθήματα – Δυσβάσταχτο το κόστος μετακίνησης

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συγκεντρώνουν υπογραφές για το κόστος μετακίνησης τους από τις πόλεις τους στη σχολή τους

Το πρόβλημα έλλειψης στέγης που αντιμετωπίζουν αρκετοί φοιτητές τους αναγκάζει να μετακινούνται καθημερινά από τις πόλεις τους στις σχολές τους που βρίσκεται σε άλλη πόλη προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματα. Το φαινόμενο αυτό είναι διαρκές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που εδρεύει στην Κόρινθο, καθώς υπάρχουν αρκετοί νέοι που διαμένουν στην Αθήνα ή σε άλλες κοντινές πόλεις, χωρίς να έχουν νοικιάσει κάποιο σπίτι στον τόπο φοίτησής τους. Γι’ αυτούς το κόστος μετακίνησης είναι δυσβάσταχτο, κάτι ανάλογο θα συνέβαινε όμως και με το κόστος διαβίωσης αν είχαν επιλέξει να μένουν στην έδρα του τμήματός τους.

Στα πλαίσια αυτά, ο φοιτητής και μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Γιουλιάν Χατζίου, προχώρησε στην πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Κόρινθο, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση όσων φοιτητών μετακινούνται καθημερινά από την Αθήνα και άλλες πόλεις.

Το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών

Όπως σημειώνει στο σχετικό κείμενο:

«Το κόστος μετακίνησης των φοιτητών της σχολής μας που παραμένουν στις πόλεις τους ξεπερνά τα 100€ μηνιαίως και τα 1200€ ετησίως. Στην Ελλάδα της κρίσης και του κατώτατου μισθού των 713€, το κόστος μετακίνησης των φοιτητών της σχολής μας είναι μη βιώσιμο.

Για τον λόγο αυτό, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια και την προστασία των φοιτητών και των φοιτητριών της σχολής μας από τον κίνδυνο της στέρησης των σπουδών τους εξαιτίας του μη βιώσιμου κόστους, αποφάσισα να πάρω την πρωτοβουλία και να συντάξω το παρόν κείμενο ζητώντας από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΕΔΙΣ να λάβει δράση για το ζήτημα του κόστους μετακίνησης.

Για την ανακούφιση του εισοδήματος των φοιτητών, τέτοιες δράσεις πρέπει αφορούν την μείωση των φοιτητικών τιμών στο κόστος της μετακίνησης με ΤΑΞΙ και στο κόστος των εισιτηρίων του προαστιακού και των ΚΤΕΛ.

Για να γίνει όμως ένα τέτοιο αίτημα πραγματικότητα, η στήριξη σου είναι αναγκαία! Υπόγραψε και εσύ το κείμενο αυτό για να καταφέρουμε να καταθέσουμε το αίτημα μας δυναμικά και να κερδίσουμε την μάχη αυτή, για την αξιοπρέπεια και το πανεπιστήμιο μας!».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version