home design

Γραφειοκρατικός πονοκέφαλος για τους αγρότες η πρόσληψη εργατών γης

Για πολύπλοκο και δυσλειτουργικό σύστημα κάνει λόγο ο Ανδρέας Πουλάς μετά από την απάντηση του αρμόδιου υπουργού για την έλλειψη εργατών γης

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης παραμένει στο προσκήνιο, καθώς η απάντηση που δόθηκε σχετικά με το ζήτημα από αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους αγρότες που καλούνται να εμπλακούν σε ένα πολύπλοκο γραφειοκρατικό σύστημα. Την αντίδρασή του εξέφρασε ο βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Πουλάς, ο οποίος ήταν ένας εκ των βουλευτών που είχαν θέσει ερώτηση για την έλλειψη εργατών, ζητώντας τη λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνεται να έγιναν ευκολότερα για τους αγρότες. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη οι αγρότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργάτες είναι υποχρεωμένοι, μεταξύ άλλων, να τηρούν “Βιβλίο Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία”, με το Βιβλίο να θεωρείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, να επέχει θέση Πίνακα Ωρών Εργασίας Προσωπικού, να τηρείται στο χώρο εργασίας και να είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Ακόμα, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν συγκεκριμένα έντυπα στο «ΕΡΓΑΝΗ», ενώ σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν τηρούνται, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους αγρότες-εργοδότες.

«Πολύπλοκο και γραφειοκρατικό σύστημα»

Άμεση ήταν η αντίδραση του κου Ανδρέα Πουλά, ο οποίος ανέφερε πως μέσα από αυτή την απόφαση «επιβεβαιώνει η κυβέρνηση το πολύπλοκο και γραφειοκρατικό σύστημα πρόσληψης εργατών γης για τους αγρότες». Αναφερόμενος στο πλήθος των γραφειοκρατικών διαδικασιών που καλούνται να πραγματοποιήσουν οι αγρότες που θέλουν να προσλάβουν εργάτες γης, ο κ. Πουλάς υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας αντιμετωπίζει τους αγρότες ως ιδιωτικές επιχειρήσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους, καθώς και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Πολλές φορές οι καιρικές συνθήκες και η φύση του επαγγέλματος του αγρότη επιβάλλουν την παρουσία του στο χωράφι χωρίς πρόγραμμα και με διαφοροποίηση των αναγκών σε ημέρες και ώρες των εργατών γης, ενώ η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν δεν επιτρέπει σε πολλούς από αυτούς την απασχόληση λογιστή σε μηνιαία βάση.Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να βρει λύσεις τόσο για την εξασφάλιση εργατών γής όσο και για την απλοποίηση των διαδικασιών πρόσληψής τους προκειμένου να διευκολυνθούν τους αγρότες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version