home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απάτη γιατρού με χορηγήσεις σκευασμάτων ντόπινγκ και μη εγκεκριμένες θεραπείες

Πλήθος αθλητών στο πελατολόγιό της
Φάρμακα κάψουλες

Συνελήφθη γιατρός στην περιοχή της Αττικής για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και μη εγκεκριμένες θεραπείες σε αθλητές, καθώς και για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή των επιθεωρητών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Η γιατρός, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της, φαίνεται ότι χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στον χώρο του πελάτη, είτε στο σπίτι της, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020.

Μάλιστα, για τη διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων που παρείχε, είχε κατασκευάσει σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα, για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητάς της, είχε συστήσει εταιρεία με ανύπαρκτες -όπως διαπιστώθηκε από έρευνα- εγκαταστάσεις. Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρεις κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

-μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,

-φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και

-φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis