home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυτός είναι ο κρυφός παράδεισος της άγριας Δύσης της Αχαΐας

Η μοναδική παραλία που κατάφερε να μετατρέψει το βασικό της μειονέκτημα σε πλεονέκτημα
Παραλία Γιαννισκάρι

Το Γιαννισκάρι μοιάζει σαν ένας κρυφός επίγειος παράδεισος που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά γνωστός σε όσους αγαπούν να κάνουν το μπάνιο τους με μία δόση περιπέτειας, έχοντας στο αίμα τους την αίσθηση του ταξιδιού αλλά και της απομόνωσης, σε ένα μέρος που θυμίζει την αγριάδα και την ομορφιά της παρθένας φύσης.

Η παραλία βρίσκεται στη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα 5 χιλιόμετρα νότια του ακρωτηρίου Αράξου και 3 χιλιόμετρα δυτικά της λιμνοθάλασσας Καλογερά και 1 χιλιόμετρο βορειότερα της παραλίας Καλόγριας.

Πώς θα φθάσεις στην παραλία

Για να φτάσεις στο Γιαννισκάρι χρειάζεται πρώτα να περάσεις από λόφους και απότομους δρόμους, γκρεμούς, να διασχίσεις το δάσος και αφού εκπληρώσεις την δύσκολη αυτή αποστολή, να σταθμεύσεις το αμάξι σου, με τον φόβο ότι εύκολα θα μπορεί να κολλήσει στην άμμο, μπαίνοντας σε άλλου είδους περιπέτειες.

Η πρόσβαση από Πάτρα γίνεται μέσω Κάτω Αχαΐας – Λακκόπετρας. Στα λατομεία Αράξου πηγαίνουμε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα και τον ασφαλτόδρομο μέχρι τον οικισμό Ακρωτήριο Αράξου γνωστότερο ως Παραλίμνη. Εκεί σε μια διασταύρωση πηγαίνουμε αριστερά (υπάρχει σχετική πινακίδα). Τα τελευταία 3 km μετά την Παραλίμνη είναι χωματόδρομος. Η παραλία έχει μήκος 750 μέτρα και πλάτος που κυμαίνεται από 25 έως 100 μέτρα και είναι αμμώδης.

Δυσπρόσιτη αλλά δημοφιλής

Τα νερά της είναι καθαρά, ζεστά και αρκετά ρηχά σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή, παρόμοια με την παραλία της Καλόγριας που βρίσκεται νοτιότερα.

Η μοναδική αυτή παραλία αν και δυσπρόσιτη έχει αρκετό κόσμο και διαθέτει καντίνα, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Ουσιαστικά κατάφερε κατά κάποιο τρόπο να μετατρέψει το βασικό της μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, αφού παρά τη δύσκολη οδική της πρόσβαση, παραμένει δημοφιλής.

Μία γεύση από τον κρυφό παράδεισο της άγριας Δύσης της Αχαΐας στο παρακάτω drone video:

Βίντεο: Kostas Gertzos

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis