home design

Οι στεναγμοί της νιότης: Τα ποιήματα του Αργείου Δημήτρη Κούσουλα στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών

Ο ποιητής μας συμπαρασύρει ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τη δημώδη ποίηση, τα ερωτικά ιπποτικά μυθιστορήματα του μεσαίωνα και την ιταλική σονεττογραφία του 14ου αιώνα

Η ποιητική συλλογή «Οι στεναγμοί της νιότης» του Αργείου Δημήτρη Κούσουλα παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην Αθήνα.

Μέσα από την παρουσίαση της εξαιρετικής ποιητικής συλλογής του αρχαιολόγου – συγγραφέα, οι παρευρισκόμενοι περιδιάβηκαν τα νοσταλγικά μονοπάτια της νιότης – μιας νιότης που ερωτεύεται, προσεύχεται, αγωνιά, απογοητεύεται, δακρύζει, δημιουργεί και αυτοπραγματώνεται.

ΦΩΤΟ: anagnostis
ΦΩΤΟ: anagnostis

Μέσα από τις ωραιότερες σελίδες του βιβλίου, με φόντο τις απαράμιλλες ομορφιές του ελληνικού τοπίου και τα αρχαιολογικά μνημεία του τόπου, ο ποιητής μας συμπαρασύρει σε ένα …μουσικό ταξίδι, μέσα από τη δημώδη ποίηση, τα ερωτικά ιπποτικά μυθιστορήματα του μεσαίωνα και την ιταλική σονεττογραφία του 14ου αιώνα.

ΦΩΤΟ: anagnostis

Για την ποιητική συλλογή μίλησαν ο εικαστικός συγγραφέας, πρόεδρος της εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κωνσταντίνος Καρούσος, ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης, η αρχαιολόγος Μηλιά Γιαννακούλη και ο ίδιος ο ποιητής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων, η περιφερειακή σύμβουλος με καταγωγή από την Αρκαδία, Φωτεινή Δαλιάνη.

ΦΩΤΟ: anagnostis

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Κούσουλα, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την αιγίδα των εκδόσεων «Αποστακτήριο» και τη στήριξη της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version