home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδαFeatured

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν οι φαρμακοποιοί από το συνέδριο στο Ναύπλιο

Απολογιστικό 3ου Συνεδρίου Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου, στο πολιτιστικό κέντρο Fougaro Art Center, στο Ναύπλιο, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις το 3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα «Καινοτόμες Υπηρεσίες στο Σύγχρονο Φαρμακείο».

Το συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας με συνδιοργάνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρακολούθησαν δια ζώσης συνολικά 276 άτομα από όλη την Πελοπόννησο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παρουσίες

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Αριστέα Κατσουλάκου, η οποία μαζί με το πρόεδρο του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολο Βαλτά, την πρόεδρο του Φ.Σ. Αρκαδίας κ. Βασιλική Φράγκου, την πρόεδρο του Φ.Σ Κορινθίας κ. Σοφία Κλοκώνη, τον πρόεδρο του Φ.Σ Λακωνίας κ. Κωνσταντίνο Εμμανουήλ Νικόλαρο και τον πρόεδρο του Φ.Σ. Μεσσηνίας κ. Σωτήρη Αργυρόπουλο καλωσόρισαν τους συνέδρους, τους συναδέλφους τους καθώς και το κοινό του Ναυπλίου που παρευρέθη στην εκδήλωση. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Κ.κ. Νεκτάριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ. Σχοινοχωρίτη Δημήτριο, τους βουλευτές Αργολίδας κ. Ανδριανό Ιωάννη, κ. Γκιόλα Ιωάννη και κ. Πουλά Ανδρέα, τον Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Κωστούρο Δημήτριο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κατσαρό Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδα κ. Παπαδημόπουλο Δημήτριο, τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Παπαθανασίου Θεόδωρο τον Πρόεδρο ΕΦΕΧ και Γενικό Διευθυντή ΒΙΑΝ Α.Ε. κ. Δημήτρη Μωραΐτη,, τον Υπ. Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, τ. δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου κ. Θανάση Παπαθανάση και τον επίτιμο αντιπρόεδρο του Π.Φ.Σ. κ. Αντωνόπουλο Χρήστο. Επίσης το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Μαλτέζος, ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Ά Αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Σεραφείμ Ζήκας, ο ΄Γ Αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ. κος Στυλιανός Καλογερόπουλος και μέλη των Δ. Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Συνέδριο φαρμακοποιών Πελοποννήσου Ναύπλιο (2)

Βραβεύσεις

Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις, σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει στον χώρο της φαρμακευτικής, ο καθένας από τη δική του θέση, πλαισιώνοντας τρεις σημαντικούς τομείς, την επιστήμη-έρευνα, παραγωγή-βιομηχανία και διάθεση φαρμάκων – εξυπηρέτηση του πολίτη από τον επιστήμονα φαρμακοποιό.

Διαβάστε ακόμα

Η τελετή ξεκίνησε με τη βράβευση του Καθηγητή Φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας και Προέδρου της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνου Δεμέτζου, ο οποίος τιμήθηκε για το πολυετές ερευνητικό έργο και την προσφορά του στην επιστήμη της φαρμακευτικής τεχνολογίας και νανοτεχνολογίας και για την τιμητική εκλογή του ως τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, έχοντας στο ενεργητικό του πολυάριθμες δημοσιεύσεις και διεθνή αναγνώριση του έργου του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση του κ. Θεόδωρου Τρύφων, Προέδρου της ΠΕΦ και Συνδιευθύνοντος Συμβούλου της ELPEN, για τις συνεχείς επενδύσεις στην έρευνα και παραγωγή φαρμάκων και για την επένδυση της ELPEN στην ΒΙΠΕ Αρκαδίας, με τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ογκολογικών φαρμάκων, δημιουργώντας έτσι νέες προοπτικές και θέσεις εργασίας, ένα γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την Πελοπόννησο.

Ο κύριος Τρύφων ανακοίνωσε μέσω της προέδρου του Φ.Σ. Αργολίδας κ. Αριστέας Κατσουλάκου την χορηγία 5 υποτροφιών ύψους 2.000 € έκαστη (μία για κάθε νομό) που αφορά στην ενίσχυση αντίστοιχα 5 οικονομικά αδύναμων φοιτητών της φαρμακευτικής από τους 5 νομούς.

Τέλος, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον κ. Βλάσιο Λεονάρδο για την ανεκτίμητη και πολυετή προσφορά του στον Φ.Σ. Αργολίδας και στους πολίτες της Αργολίδας.

Η συγκίνηση ήταν έντονη εκ μέρους όλων καθώς ο αγαπημένος Σάκης Λεονάρδος υπήρξε για πολλά χρόνια δάσκαλος, υποστηρικτής αλλά και πρεσβευτής όλων των συναδέλφων. Αποτελεί πρότυπο ανθρώπου και επιστήμονα Φαρμακοποιού καθώς ήταν και εξακολουθεί να είναι στήριγμα για όλους τους πολίτες του νομού.

Συνέδριο φαρμακοποιών Πελοποννήσου Ναύπλιο (3)

Οι ομιλίες του Σαββάτου

Έπειτα από την τελετή των βραβεύσεων, ακολούθησαν τρεις ενδιαφέρουσες ομιλίες, ξεκινώντας από την κ. Ελένη Σκαλτσά, Καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, η οποία παρουσίασε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την εξέλιξη των φαρμακείων και φαρμάκων κατά τον 19ο αιώνα.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Βασίλειου Νικόλτσιου, Συνταγματάρχη, Φαρμακοποιού και Επιμελητή Μουσείων, ο οποίος μίλησε για την ανασύσταση του Φαρμακείου του Βονιφάτιου Βοναφίν, του πρώτου Φαρμακείου στην Ελλάδα, ενός σημαντικού ιστορικού χώρου στην Πόλη του Ναυπλίου, στο οποίο ταριχεύτηκε η σορός του Ιωάννη Καποδίστρια. Ο Π.Φ.Σ. και ο Φ. Σ. Αργολίδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλίου σκοπεύουν να μετατρέψουν τον ιστορικό αυτό χώρο σε μουσείο.

Οι ομιλίες του Σαββάτου έκλεισαν με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Απόστολο Βαλτά, ο οποίος μίλησε για τη σημαντική προσφορά του Φαρμακοποιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής

Η Κυριακή 2 Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένη στο κύριο Επιστημονικό μέρος του Συνεδρίου, με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που διεξήχθησαν σε δύο διαφορετικές αίθουσες, εστιασμένες σε νέες υπηρεσίες υγείας στο φαρμακείο με δεδομένα από χώρες της Ευρώπης που θα καθορίσουν το μέλλον του Φαρμακευτικού Κλάδου, καθώς επίσης και στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών στην έρευνα και στη δημιουργία καινοτόμων φαρμάκων, εναλλακτικές θεραπείες και τρόπους επίτευξης μέγιστων θεραπευτικών αποτελεσμάτων, με εισηγητές διακεκριμένους καθηγητές Φαρμακευτικών Σχολών, φαρμακοποιούς, ιατρούς και στελέχη εταιρειών. ΄Έγινε επίσης εκτενής αναφορά του Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολου Βαλτά, σχετικά με τις ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων του κλάδου, τις δράσεις του Π.Φ.Σ., αλλά και την εξέλιξη του επαγγέλματος στο μέλλον. Ο κος Βαλτάς ανέλυσε όλες τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Π.Φ.Σ. σχετικά με τον τακτικό έλεγχο των συνταγών, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα γεγονότα, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το θέμα των ελλείψεων, ενώ τόνισε πως η προσφορά υπηρεσιών υγείας, αποτελεί το μέλλον του φαρμακείου. Ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ Σεραφείμ Ζήκας παρουσίασε τα πιστοποιημένα προγράμματα επιμόρφωσης του ΙΔΕΕΑΦ και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεχούς και δια βίου εκπαίδευσης των φαρμακοποιών και των βοηθών τους. Παράλληλα, στα πλαίσια του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν και ενδιαφέρουσες δορυφορικές ομιλίες εταιρειών-χορηγών, μέσω των οποίων παρουσιάστηκαν στοιχεία και νέες καινοτομίες αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογιών. Ενδιαφέρουσες ήταν και ομιλίες σχετικά με τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, την ενίσχυση της επικοινωνίας με τον ασθενή/πελάτη στο φαρμακείο, καθώς και τα αναλυτικά βήματα της εξυπηρέτησής του.

Θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ, σε αυτούς που παρακολούθησαν δια ζώσης, τουλάχιστον το 60% του Προγράμματος Ομιλιών «Καινοτόμες Υπηρεσίες στο Σύγχρονο Φαρμακείο».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button