home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΙστορικάΑρκαδία

Το παλαιότερο κατάστημα στην Ελλάδα βρίσκεται στο Λεωνίδιο και λειτουργεί από το 1864

Φουστανέλες για τους βοσκούς, λίρες για τα προξενιά και μπαούλα για τους μετανάστες - Εννέα γενιές έχουν περάσει από το παντοπωλείο του Κώστα Κανάκη ή «Μαλέα»

Φουστανέλες για τους βοσκούς, λίρες για τα προξενιά και μπαούλα για τους μετανάστες. Όλοι έχουν περάσει από το παντοπωλείο του Κώστα Κανάκη ή «Μαλέα», που βρίσκεται στον παλιό εμπορικό δρόμο του Λεωνιδίου εδώ και εννέα γενιές.

Αρχικά το κατάστημα λειτουργούσε με το επώνυμο Ρουσάλη. Πέρασαν πολλές γενιές και σήμερα το λειτουργεί το ζεύγος Κανάκη.

Ο γιατρός από τα Πούλιθρα

Το κατάστημα αυτό έχει μεγάλη ιστορία και έχουν περάσει πολλές γενιές. Ο Κωνσταντίνος Κανάκης έχει εξιστορήσει ότι πριν χρόνια είχε έρθει ένας γιατρός από τα Πούλιθρα, που σήμερα, δεν είναι στη ζωή, και ζήτησε να δει τη γιαγιά του, την Ελένη Ρουσάλη.

Ήθελε να την ευχαριστήσει γιατί του φόρεσε τα πρώτα παπούτσια στα πόδια του και έγινε μετά επιστήμονας. Ήθελε να της πει ένα «ευχαριστώ» που του έδωσε τα πρώτα του παπούτσια, χωρίς χρήματα.

Κώστας Κανάκης
Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού Κώστας Κανάκης

Μοναδικά ιστορικά κειμήλια και ντοκουμέντα

Με τους ξένους τουρίστες που είναι πελάτες υπάρχει μία σχέση εμπιστοσύνης και κάθε φορά που πάνε στο Λεωνίδιο, περνούν πάντα και από το μαγαζί. Όταν έφευγαν για την Αυστραλία και την Αμερική, οι Έλληνες μετανάστες πήγαιναν και αγόραζαν στολές για όλες τις εποχές και τρόφιμα από το κατάστημα, για το μεγάλο ταξίδι που είχαν μπροστά τους.

Στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει τα πάντα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πάει καν ο νους σας. Είναι ένα κατάστημα με μοναδικά ιστορικά κειμήλια και ντοκουμέντα. Είναι το παλιότερο μαγαζί στη χώρα και βρίσκεται δίπλα μας.

Ιστορίες από το παρελθόν

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη διήγηση του σημερινού ιδιοκτήτη του μαγαζιού Κώστα Κανάκη, ο οποίος θυμάται ιστορίες από το παρελθόν.

Βίντεο: Istorima

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button