home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΤαξίδιαFeatured

Της θάλασσας τα μάγια στην ανυπότακτη γη της Μάνης

Όμορφα μικρά ακρογιάλια, γοητευτικοί όρμοι και κόλποι, δημοφιλείς παραλίες, αυτή είναι η υδάτινη αγκαλιά μέσα στην οποία υποκύπτει η Δυτική Μάνη

Όμορφα μικρά ακρογιάλια, γοητευτικοί όρμοι και κόλποι, δημοφιλείς παραλίες, αυτή είναι η υδάτινη αγκαλιά μέσα στην οποία υποκύπτει η ανυπότακτη γη της Μάνης για να απλωθεί η απεραντοσύνη του ονειρικού γαλάζιου. Της θάλασσας τα μάγια, μια θάλασσα που κουβαλά μέσα της την αίσθηση του οικουμενικού και του αιώνιου ακούραστα στην αγκαλιά της.

Παραλίες όλες τους μοναδικές, με αυτό το κάτι που τις ξεχωρίζει, πεντακάθαρες με τα γαλαζοπράσινα νερά τους να κάνουν την ακτογραμμή της Δυτικής Μάνης περήφανη που υπάρχουν στην προίκα της.

Γνωρίστε την κάθε μια ξεχωριστά και βουτήξτε στο ελληνικό καλοκαίρι. Αφήστε να απολήξουν στα νερά της κάθε έννοια και σκοτούρα και ζήστε τη χαλάρωση, τη διασκέδαση και τη φυγή στο όνειρο που υπόσχονται.

Βίντεο: Όμορφη Μάνη

Καρδαμύλη

Παραλίες παγκοσμίως γνωστές και εξαιρετικά δημοφιλής. Η επίσημη παραλία της Καρδαμύλης είναι τα Ρίτσα, αλλά τα κρυστάλλινα νερά της μπορείτε να τα απολαύσετε επίσης στις παραλίες Δελφίνια, Καλαμίτσι και Φονέας.

Καρδαμύλη (3)
Φώτο: Pixabay

Στην ντυμένη από ελιές Ρίτσα, θα χαρείτε τον ελληνικό ήλιο στην μεγάλη με βοτσαλάκι παραλία της. Μεγάλη είναι και η παραλία Δελφίνια, που βρίσκεται ανάμεσα σε Στούπα και Καρδαμύλη. Καμαρώνει για τα διάφανα νερά της, τις καταπράσινες πλαγιές που την πλαισιώνουν, τη σκούρα άμμο και το ψιλό της βοτσαλάκι. Εδώ δεν θα βρείτε για όσους την αναζητάτε την οργάνωση με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά θα βρείτε πάντα σχεδόν πάντα ήρεμα νερά, αφού προστατεύεται από τον κόλπο.

Βίντεο: nikos.tsiak

Σάντοβα

Από τις πρώτες παραλίες που θα συναντήσει κανείς μπαίνοντας στον δήμο Δυτικής Μάνης είναι η κοσμική παραλία Σάντοβα στην περιοχή της Αβίας. Είναι η ιδανική παραλία για τους λάτρεις της διασκέδασης και της πολυκοσμίας μιας και διαθέτει πολλά beach bar που οργανώνουν καθημερινά πάρτι. Η παραλία είναι με ψιλή άμμο, πλήρως οργανωμένη με ναυαγοσώστη και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Κιτριές

Μετά την παραλία της Σάντοβας μέσα από μία γραφική διαδρομή και περνώντας μέσα από το ομώνυμο ψαροχώρι, βρίσκεται η παραλία Κιτριές. Καταπράσινα νερά, διάσπαρτα βραχάκια και βότσαλο θα συναντήσει κανείς στην μικρή παραλία Κιτριές. Την παραλία αυτή επιλέγουν κυρίως οικογένειες, καθώς ενδείκνυται για ήσυχα μακροβούτια μακριά από τον πολύ κόσμο.

Βίντεο: nikos.tsiak

Καλαμίτσι

Στην μικρή και γραφική παραλία Καλαμίτσι, 1.5 χλμ. από την Καρδαμύλη, θα απολαύσετε κρυστάλλινα και τα πιο γαλαζοπράσινα νερά της Δυτικής Μάνης στην σκιά ψηλών κυπαρισσιών. Η παραλία είναι ιδανική για παιδιά καθώς τα νερά της είναι ρηχά για αρκετή απόσταση από τη στεριά.

Φονέα

Παραλία Φονέα, η παραλία με το απειλητικό όνομα και τη φιλική διάθεση αφού κερνάει όλους ανεξαιρέτως τη λυτρωτική σκιά των βράχων της. Οι περισσότεροι εκτιμούν περισσότερο αυτόν που βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας σαν βατήρα. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, με λευκά βότσαλα και θα την βρείτε 4 χλμ. έξω από την Καρδαμύλη με κατεύθυνση προς Αρεόπολη. Χρειάζεται να προσέχετε όμως όταν φυσάει δυτικά γιατί τότε ίσως η άγρια ομορφιά της θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν αυτός είναι ο λόγος που πήρε το όνομά της…

Βίντεο: Up Stories

Στούπα

Η τεράστια αμμουδερή παραλία της Στούπας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα νότια της Καρδαμύλης και είναι η πιο τουριστική και οργανωμένη παραλία της Δυτικής Μάνης. Εξίσου όμως όμορφη και ιδιαίτερα καθαρή, αφού εδώ εκβάλουν υπόγεια ρεύματα που ξεκινούν από τον Ταΰγετο. Απλώνεται μπροστά από τον κεντρικό δρόμο και έχει χοντρή άμμο. Εδώ οι παλμοί δεν πέφτουν ποτέ, αφού καφετέριες, εστιατόρια και beach bars, δίνουν ρυθμό πρωί και βράδυ.

Καλογριά

Η γειτόνισσα της Στούπας, παραλία της Καλογριάς περηφανεύεται επίσης για τα ιδιαίτερα καθαρά νερά της, χάρη στα υπόγεια ρεύματα. Έχει παχιά άμμο και είναι οργανωμένη, πολυσύχναστη και η ερωμένη αυτών που επιδίδονται σε θαλάσσια σπορ.

Βίντεο: Stoupa Greece

Καταφύγι

Πιο πέρα από την παραλία Πανταζή και αν δεν βγείτε στον κεντρικό δρόμο αλλά ακολουθήσετε τον παραλιακό, σας περιμένει το μικρό γραφικό λιμανάκι του Αγίου Δημητρίου.

Στα δεξιά σας απλώνεται το πέλαγο αλλά κάτω εκεί στα βράχια και στις σπηλιές, υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, το Καταφύγι. Την επιλέγουν οι γυμνιστές αλλά όχι μόνο. Απλώστε την πετσέτα σας και “πιάστε θέση” στα βράχια που έτσι που είναι λαξευμένα μοιάζουν σαν κερκίδες, για να απολαύσετε τον παράδεισο με αδαμιαία περιβολή ή όχι.

Βίντεο: Samaras Dimitris

Πανταζή

Η παραλία Μάλσοβας ή παραλία Πανταζή όπως είναι περισσότερο γνωστή βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από του χωριό του Άγιου Νικόλα.

Πρόκειται για μια παραλία όχι τόσο πολυσύχναστη όσο οι υπόλοιπες, αλλά με λιγότερο κρύα νερά. Είναι η αγαπημένη των ντόπιων και εδώ τα αλμυρίκια προσφέρουν τη δροσιά τους ενώ το βελούδινο μπλε της θάλασσας εναλλάσσεται με το σμαραγδένιο πράσινό της.

Τραχήλα

Οι τολμηροί θα αναζητήσουν την ταμπέλα στον παραλιακό δρόμο που γράφει «Τραχήλα 8».

Στο καπετανοχώρι δεν θα βρείτε παραλία με βότσαλα ή άμμο αλλά θα απολαύσετε αξέχαστες βουτιές από βράχια και θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έναν απίθανο βυθό. Φυσικά και η μάσκα αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ. Ψάξτε για το απόκρημνο θαλασσινό φαράγγι με τις τρεις μαγικές σπηλιές στο τέλος του χωριού.

Βίντεο: Samaras Dimitris

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button