home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΤαξίδια

Βελανιδιά Καλαμάτας: Ένα χωριό προορισμός για όσους αναζητούν τη γαλήνη

Εκεί μπορείς να σταθείς για να απολαύσεις ήχους και χρώματα ενός αυθεντικού χωριού

Σειρά αφιερωμάτων και δράσεων εκπονούν οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» και η ομάδα «Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Υπαίθρου» με επίκεντρο το χωριό Βελανιδιά.

Πρόκειται για ένα ήσυχο γραφικό και πανέμορφο χωριό του Δήμου Καλαμάτας φροντισμένο και καλά διατηρημένο ενώ ενδείκνυται η περιήγηση και δράσεις γύρω από αυτό.

Η Βελανιδιά

Υψομετρικά απέχει πολύ από τη θάλασσα και την Καλαμάτα ωστόσο η οδική αρτηρία η οποία και είναι πλέον βελτιωμένη σε λίγη ώρα -σχεδόν 25 λεπτά από την Καλαμάτα- σε οδηγεί σε αυτό το πανέμορφο συνάμα γαλήνιο χωριό.

Ένα χωριό ησυχαστήριο που βρίσκεται κοντά στα Αρφαρά αλλά και στην Πολιανή και ενδείκνυται για περιήγηση και δραστηριότητες στη φύση.

Οδοιπορικό στο χωριό

Από τον προφήτη Ηλία το εκκλησάκι σε ένα ψηλό σημείο του χωριού ατενίζεις τον κάμπο, τη θάλασσα και αισθάνεσαι σα να βρίσκεσαι στο πιλοτήριο αεροπλάνου.

Η φύση η αρχιτεκτονική και οι ήπιες παρεμβάσεις από τους ανθρώπους του, τον σύλλογο κλπ., το καταστούν ένα άνετο και φιλόξενο χωριό που έχει και γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Στα καλοδιατηρημένα παγκάκια του χωριού που τα συναντάς στο διάβα σου μπορείς να σταθείς για να απολαύσεις ήχους και χρώματα ενός αυθεντικού χωριού. Με τέτοια χωριά ανανεώνεις το συντομότερο το ραντεβού σου μαζί τους.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε μορφή οδοιπορικού  έχει καταχωρηθεί σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης στο ίντερνετ και στο blog boltastinbelanidia.blogspot.com.

Την επιμέλεια της διαδικτυακής παρουσίασης του χωριού έχουν ο Γιάννης Λάσκαρης, ο Άρης Μπαρκιουρας και ο Γιώργος Νεζης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button