home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το «Γυμνό» χωριό της Αργολίδας και η απίστευτη ιστορία ενός 85χρονου

Οι κάτοικοι δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη για το χωριό τους και με προσωπική εργασία στολίζουν και ομορφαίνουν από γωνιά σε γωνιά τον τόπο τους
Γυμνό Αργολίδας

Τo Γυμνό είναι ένα ορεινό χωριό της ορεινής Αργολίδας πού ανήκει στον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Είναι το σημείο σύζευξης του Φαρμακά από τα ανατολικά με το Μεγαλοβούνι και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά ενώ μπροστά του εκτείνεται μία πεδινή έκταση με ελιές και αμπελώνες όπου είναι και η κυρία ενασχόληση των κατοίκων της περιοχής.

Στο Γυμνό ο τοπικός σύλλογος διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις στην πλατεία της εκκλησίας Αγίας Τριάδας ενώ από την Κοίμηση της Θεοτόκου το νερό φαίνεται να πηγάζει δίπλα από το ιερό. Επίσης πάνω στο όρος του Φαρμακά βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος εκεί που κάποτε έστεκε όλο το χωριό του Γυμνού πριν κατέβει πιο κάτω στη σημερινή του τοποθεσία.

Το roadtrip και η αγάπη των κατοίκων

Ενδιαφέρον οδικό μονοπάτι ξεκινά από το Γυμνό καταλήγοντας στην ξέφρενη φύση του Φαρμακά και ενδείκνυται για ορειβασία ενώ από τον οικισμό περνά και το ράλι Ναυπλίου.

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι (περίπου 150 στον αριθμό) δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη για το χωριό τους και με προσωπική εργασία αλλά και οικονομική δαπάνη στολίζουν και ομορφαίνουν από γωνιά σε γωνιά τον τόπο τους.

Οι συγκλονιστικές ιστορίες ενός 85χρονου

Ο κάτοικος του Γυμνού Θωμάς Γλατζίνας, δίνει πολύτιμες πληροφορίες και διηγείται συγκλονιστικές ιστορίες.

Στο τέλος του βίντεο η απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία του καθώς επίσης και η θερμή παράκληση του για ευαισθητοποίηση της περιοχής στο Φαρμακά με τα έλατα που για κάποιο περίεργο και ανεξήγητο λόγο τα τελευταία χρόνια συνεχώς ξεραίνονται.

Βίντεο: DroneDays gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis