home design 800x400

Ποιες νέες αλυσίδες καταστημάτων έφθασαν στην Πελοπόννησο

Συγκρατημένη αισιοδοξία στον κλάδο του λιανεμπορίου

Στη συγκρατημένη αισιοδοξία που επικράτησε στον κλάδο του λιανεμπορίου ειδών ένδυσης και υπόδησης αναφέρεται η Cushman & Wakefield Proprius, σε σχετική έκθεσή της για το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Την ίδια στιγμή μία σειρά από νέες αφίξεις καταγράφηκαν έως και αυτήν τη στιγμή σε διάφορες περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη δραστηριότητα των συμφωνιών μίσθωσης εμπορικών χώρων, ο υψηλός δυναμισμός που καταγράφηκε το 2021, διατηρήθηκε και φέτος στις περισσότερες από τις ισχυρές εμπορικές αγορές, με αρκετά νέα ανοίγματα καταστημάτων.

Ανάμεσα σε αυτά και δύο νέα καταστήματα στην Πελοπόννησο. Ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί ένα νέο κατάστημα Funky Budha στην Ηλεία και ένα νέο κατάστημα Marks & Spencer στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την CWP, η ταχεία επιστροφή στην κανονικότητα και η αυξημένη τουριστική κίνηση της φετινής χρονιάς είναι, μεταξύ άλλων, οι βασικοί λόγοι που έφεραν στο προσκήνιο τη συγκρατημένη αυτή αισιοδοξία, γεγονός που σε επιμέρους κεντρικές αγορές αποτυπώθηκε με αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

Τα νέα καταστήματα που άνοιξαν φέτος

Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν το νέο κατάστημα Public που λειτούργησε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού στον Γέρακα, τα καταστήματα Alexander & Jacob και Diane Von Furstenberg στη Γλυφάδα, το κατάστημα ναυαρχίδα της Molton Brown που ξεκίνησε να λειτουργεί την περασμένη άνοιξη στην Κηφισιά, το νέο Cosmos Sport καθώς και το κατάστημα της τουρκικής αλυσίδας LC Waikiki στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε επίσης, ότι η Adidas δημιούργησε νέο κατάστημα με συνολική επιφάνεια 844 τ.μ. κατά μήκος της Ερμού, γεγονός που σηματοδότησε την επιστροφή της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

Επιπλέον, όπως προείπαμε, ξεκίνησε να λειτουργεί ένα νέο κατάστημα Funky Budha στον Πύργο και ένα νέο κατάστημα Marks & Spencer στην Καλαμάτα.

Οι επικείμενες αφίξεις αλυσίδων

Την ίδια στιγμή, νέες διεθνείς μάρκες σχεδιάζουν να εισέλθουν στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων της πολωνικής Pepco καθώς και των LPP/Sinsay και Vakko. Σε ό,τι αφορά την Pepco, το πρώτο της κατάστημα θα λειτουργήσει στο Piraeus Retail Park, στη συμβολή των λεωφόρων Πειραιώς και Κηφισού, το οποίο ανήκει στην Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του ομίλου Φουρλή. Το άνοιγμα είναι προγραμματισμένο να γίνει εντός του Οκτωβρίου. Επιπλέον, η Pepco έχει συμφωνήσει και για ένα ακόμα κατάστημα στο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet που διαχειρίζονται από κοινού η Bluehouse με τη Sonae Sierra και βρίσκεται στη Λάρισα.

Θα θυμίσουμε ότι η Hard Rock International και ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους για την κατασκευή και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου θέρετρου και καζίνο στο Ελληνικό, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2026. Εκεί εκτός από το πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, τις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και τις λοιπές υποδομές που θα δημιουργηθούν, πρόκειται να κατασκευαστεί και ένας πεζόδρομος λιανικής πώλησης ειδών πολυτελείας.

Με πληροφορίες από capital.gr.

Σχόλια

Exit mobile version