home design 800x400

«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Εκκρεμούν οι καταβολές των επιδοτήσεων του πρώτου κύκλου- Τί συμβαίνει με τις νέες αιτήσεις

Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος

Αν και το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για την αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος, υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις. Φαίνεται μάλιστα πως οι καθυστερήσεις αυτές έχουν αφήσει χωρίς την καταβολή της επιδότησης πολλούς από τους δικαιούχους του πρώτου κύκλου («Κινούμαι Ηλεκτρικά 1»). Οι δικαιούχοι που αναμένουν την επιδότηση από το πρόγραμμα ανέρχονται σε εκατοντάδες, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ζητά άμεση καταβολή των χρημάτων από το Υπουργείο Οικονομικών, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Όσον αφορά τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ δεκτές γίνονται και οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 και εξής. Οι μέχρι στιγμής αιτήσεις ξεπερνούν τις 4.000, με το πρόγραμμα να αυξάνει το ποσό της επιδότησης με ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 9.500€ για την αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Το μέγιστο ποσό επιδότησης για αγορά ηλεκτροκίνητου οχήματος είναι 8.000€, ενώ επιπλέον 1.000€ δίνονται σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου, καθώς και 500€ δίνονται επιπλέον για την εγκατάσταση ηλεκτρικού φορτιστή.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και τα ηλεκτρικά δίκυκλα με πρόσθετο όφελος επιδότησης αγοράς δεύτερης μπαταρίας ή απόσυρσης παλαιού δικύκλου.

Σχόλια

Exit mobile version