home design

Νέα Κίος: Χάνουν την υπομονή τους οι Ρομά με τον ΣΜΑ – Δεν άφηναν τα σκουπίδια να πάνε στον Σταθμό

Στασιμότητα παρατηρείται στο θέμα των Ρομά που διαμένουν πλησίον του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Νέα Κίο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κινητοποιήσεις το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου.

Οι Ρομά που διαβιούν ακριβώς δίπλα στον ΣΜΑ Αργολίδας, στην περιοχή Κιόσκια αρχίζουν και χάνουν την υπομονή τους, έκαναν διαμαρτυρία αποκλείοντας το δρόμο που οδηγεί στο Σταθμό και ανάβοντας φωτιές. Με κάδους απορριμμάτων και παλέτες απέκλεισαν την διέλευση των απορριμματοφόρων που πήγαιναν εκεί για να αφήσουν τα σκουπίδια που είχαν ως τελικό προορισμό την Παλαιόχουνη.

Τι τους έχουν υποσχεθεί

Σύμφωνα με όσα λένε οι Ρομά, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ο ΣΜΑ, παρατηρούν δυσοσμία παρά το γεγονός ότι τους είχαν διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, η ΤΕΡΝΑ, εταιρεία διαχείρισης του Σταθμού Μεταφόρτωσης, έχει αποδεχθεί να αγοράσει τα οικόπεδα όπου διαμένουν και αυτοί να μετεγκατασταθούν αλλού, κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Το θέμα έχει απασχολήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των Ρομά ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

Ο Σχοινοχωρίτης και οι διαβουλεύσεις

Στο χώρο της διαμαρτυρίας βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης όπου συζήτησε με τους διαμαρτυρόμενους για τι θέμα.

Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις, οι διαμαρτυρόμενοι Ρομά άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν στα απορριμματοφόρα να μεταβούν στο Σταθμό Μεταφόρτωσης.

Ωστόσο λένε πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες ημέρες αν δεν αλλάξει κάτι.

Ο περιφερειάρχης, με απόφασή του έχει συγκροτήσει τριμελή επιτροπή η οποία θα χειριστεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version