home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Ταξίδια

Σίταινα Αρκαδίας: Το άγνωστο χωριό που «φωλιάζει» μέσα στα έλατα του Πάρνωνα

Σε αυτό το μικρό χωριό οι επισκέπτες αντικρίζουν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και έναν τόπο όπου η φύση έχει ζωγραφίσει κάθε σημείο

Το άγνωστο αλλά όμορφο και γραφικό χωριό που «φωλιάζει» μέσα στα έλατα του Πάρνωνα είναι η Σίταινα της Αρκαδίας.  

Η Σίταινα μπορεί να μην ανήκει στα διάσημα χωριά της ορεινής Αρκαδίας, που συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών, ωστόσο η φυσική της ομορφιά, καθώς είναι φωλιασμένη μέσα στα έλατα σε υψόμετρο 700 μέτρα, την καθιστούν ένα από τα ομορφότερα χωριουδάκια στον Πάρνωνα, όπου θα απολαύσετε το μεγαλείο της φύσης σε κάθε του γωνιά. (Εικ.1)

Σίταινα, ο δρόμος με τα αρχοντικά ΦΩΤΟ wikipedia
Εικ.2 Σίταινα, ο δρόμος με τα αρχοντικά ΦΩΤΟ wikipedia

Η Σίταινα χωρίζεται σε δύο συνοικίες από μια καταπράσινη ρεματιά του Βρασιάτη, τον Γαλατά στους πρόποδες του Πλακιά και τον ελατοσκέπαστο Μαντζανά, κάτω από το βουνό Ζηπουνιά.

Σε αυτό το μικρό χωριό οι επισκέπτες αντικρίζουν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και έναν τόπο όπου η φύση έχει ζωγραφίσει κάθε σημείο. Μέσα στο χωριό υπάρχουν δύο εκκλησίες: Των Ταξιαρχών και του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Θεολόγος Σίταινα ΦΩΤΟ Κ Τζιαμπάσης
Θεολόγος Σίταινα ΦΩΤΟ Κ Τζιαμπάσης

Βασικό χαρακτηριστικό του οικισμού, τα πέτρινα αρχοντικά με την παραδοσιακή τσακώνικη αρχιτεκτονική, που διατηρούν ανέπαφα όλα τα στοιχεία του παρελθόντος.

Σίταινα, το δημοτικό σχολείο ΦΩΤΟ Κ Τζιαμπάσης
Εικ.3 Σίταινα, το δημοτικό σχολείο ΦΩΤΟ Κ Τζιαμπάσης

Από εδώ ξεκινούν άριστα σηματοδοτημένα μονοπάτια, όπως το αγαπημένο των ορειβατών που ανηφορίζει προς την Μεγάλη Τούρλα, την δυσθεώρητη κορυφή του Πάρνωνα στα 1.934 μέτρα. Ακόμη, το χωριό αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για πεζοπορία και ορειβασία και σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα φαράγγια του Λούλουγγα, της Κουτουπούς, της Ζαρμπάνιτσας και της Μαζιάς.

Μεγάλη Τούρλα Σίταινα ΦΩΤΟ Κ Τζιαμπάσης
Μεγάλη Τούρλα Σίταινα ΦΩΤΟ Κ Τζιαμπάσης

Επιλέγοντας την Πελοπόννησο, γνωρίζεις καλά πως κρύβει πολλά μυστικά να σου αποκαλύψει και πολλές ομορφιές να επιδείξει, η Σίταινα σίγουρα αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button