O Αλέξης Παπαχελάς κερδίζει επάξια το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας”

“Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967 – 1974” ο τίτλος του βιβλίου
Βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” στον Αλέξη Παπαχελά

Στον δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας “Η Καθημερινή” Αλέξη Παπαχελά για το βιβλίο του “Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967 – 1974”, απονέμεται το φετινό βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού.

Το βραβείο, το προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα στο υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα.

Βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” στον Αλέξη Παπαχελά
Βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” στον Αλέξη Παπαχελά // ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη σχετική απόφαση κατέληξε η υπό την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου κριτική επιτροπή που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, και στην οποία μετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, η επίκουρη καθηγήτρια του ίδιου Ιδρύματος Σοφία Καπετανάκη, το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπρόεδρος ε.τ. του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το βραβείο, που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί στις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 7 του μήνα.

Σχόλια

ktimatologio 300x250

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
newsletter banner anagnostis