Home design

Η εντυπωσιακή αμμώδης παραλία της Πελοποννήσου που μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 λουόμενους (Βίντεο)

Η παραλία του Αγίου Ηλία – Σκαφιδιάς εκτείνεται σε μήκος πάνω από 2 χλμ. και εκτός από κολύμβηση, είναι ιδανική για κανό και ιστιοπλοΐα.

Η παραλία του Αγίου Ηλία – Σκαφιδιάς, στην Ηλεία, βρίσκεται στον κόλπο του Χελωνίτη. Η κολυμβητική ακτή αποτελεί το παράλιο τμήμα του ευρύτερου ανοιχτού κόλπου, μήκους 24,5 χλμ.. Το μήκος της παραλίας είναι 2.160 μ., το μέσο πλάτος 35 μ. και με προσανατολισμό νοτιοδυτικό.

Η παράκτια ζώνη είναι αμμώδης και ο θαλάσσιος πυθμένας αποτελείται από άμμο και βράχια. Η παράκτια ζώνη είναι τροποποιημένη, λόγω ύπαρξης κτισμάτων και τοιχίου στο όριό της.

Στην ακτή φύονται κρίνοι της θάλασσας. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει κυρίως φαιοφύκη και χλωροφύκη, που είναι προσκολλημένα στα βραχώδη τμήματα της ακτής. Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα έχουν κανονικό βάθος και η κλίση του πυθμένα είναι ήπια (σε απόσταση 190 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.).

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς. Τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα και διαθέτουν υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, ντους, κάδους και καλάθια απορριμμάτων.

Στην ακτή υπάρχουν αναψυκτήρια με τραπεζοκαθίσματα και εστιατόρια. Η ακτή χρησιμοποιείται κυρίως για κολύμβηση και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι τα θαλάσσια αθλήματα (κανό/ιστιοπλοΐα).

Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 2.000 άτομα.

Βίντεο: Bill Xenos

Σχόλια

Exit mobile version