home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΛακωνίαΤαξίδιαFeatured

Η πόλη – θρύλος της Πελοποννήσου που προκαλεί δέος στον επισκέπτη

Η Σπάρτη έχει έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά νεανικά στέκια - Όμορφη και νοικοκυρεμένη, με μεγάλους δεντροφυτεμένους δρόμους, πάρκα, πλατιά πεζοδρόμια, μεγάλες πλατείες, νεοκλασικά κτίρια

Προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Η Σπάρτη είναι όμορφη και νοικοκυρεμένη. Με μεγάλους δεντροφυτεμένους δρόμους, πάρκα, πλατιά πεζοδρόμια, μεγάλες πλατείες, όμορφα νεοκλασικά κτίρια,  βρίσκεται αιώνες τώρα στην ίδια θέση που ήταν και η αρχαία Σπάρτη κάτω από την σκιά του Μυστρά, με σχέδιο εκπονημένο από τους Βαυαρούς το 1834. Το αντίπαλο δέος των Αθηνών που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της ιστορίας του Δυτικού κόσμου.

Η σύγχρονη Σπάρτη – στα δρομάκια της νοιώθεις ακόμα το βάρος της ιστορίας της – είναι μία πόλη με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, με παλιά και καινούργια μουσεία και με αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή.

Αξιοθέατα στην πόλη είναι ο Μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελίστριας και του Οσίου Νίκωνος, το άγαλμα του νομοθέτη των Σπαρτιατών, Λυκούργου, το άγαλμα του Λεωνίδα, η δημοτική αγορά, η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη, το Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος καθώς και του Αμυκλαίου Απόλλωνος, το Μενελάιον, οι βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Νικολάου και του Προφήτη Ηλία, η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και οι μονές Κουμπάρη και Καταφυγιώτισσας.

Το Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη που θα δει από σπάνια απολιθωμένα φύλλα ελιάς, μέχρι και μοντέρνα μηχανήματα παρασκευής ελαιολάδου.

Σπάρτη (13)

Σπάρτη χωρίς Καιάδα, δεν λέει. To σπήλαιο βάραθρο είναι κοντά στο χωριό Τρύπη (5 χλμ από την Λακωνική  πρωτεύουσα). Η είσοδος του με πλάτος περίπου 0,50 μ., βρίσκεται λίγο ψηλότερα από τον δημόσιο δρόμο. Η παράδοση θέλει τον Καιάδα να βρίσκεται σε φαράγγι κοντά στην Τρύπη. Και η παρουσία στο βάραθρο ανθρωπίνων οστών το ταύτισε με τον Καιάδα. Επισκεφθείτε και το ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος που είναι κτισμένο στη Σπάρτη στις όχθες του ποταμού Ευρώτα. Πρόκειται για το κέντρο της Σπαρτιατικής αγωγής των νέων – σημαντικό ζήτημα για τη σπαρτιατική πολιτεία

Η Σπάρτη έχει έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά νεανικά στέκια. Στην πόλη  πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις όλη την διάρκεια του χρόνου. Ξεχωρίζουν  το Σπάρταθλον, με διεθνείς συμμετοχές μεταξύ των δρομέων μεγάλων αποστάσεων στο τέλος Σεπτεμβρίου και  η Σπαρτακιάδα – ποδηλατικός αγώνας – την πρώτη εβδομάδα μετά το Σπάρταθλον.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button