home design

Έλληνες και Νορβηγοί πυροσβέστες και πιλότοι έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά στα Πυργιώτικα

Στην περιοχή, παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 15 Αυγούστου στα Πυργιώτικα Ναυπλίου, η οποία απείλησε ξενοδοχείο και σπίτια, χωρίς όμως να τα κάψει. Έλληνες και Νορβηγοί πυροσβέστες και πιλότοι που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες από ξηράς και από αέρος, κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, η οποία είχε επεκταθεί προς τον Προφήτη Ηλία.

Η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που έσπευσε στο σημείο με τη συνδρομή Νορβηγών πυροσβεστών, δύο αεροσκαφών Κανανταίρ, δύο μικρότερων αεροσκαφών Πετζετέλ και ενός ελικοπτέρου Erickson, συνέβαλε στο να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, το συντομότερο δυνατό, το μέτωπο της πυρκαγιάς χωρίς να υπάρξουν υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις ή να κινδυνέψει κάποια ανθρώπινη ζωή.

Άλλωστε το ξενοδοχείο Περιβόλι Country Hotel & Retreat που βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, είχε εκκενωθεί εγκαίρως, για προληπτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ξενοδοχειακή μονάδα στο facebook τονίζει «πως όλα είναι καλά στο ξενοδοχείο μας» και προσέθετε ότι «για την ώρα δεν έχουμε επηρεαστεί από την φωτιά στα Πυργιώτικα».

Έχουν καεί κάποιες αγροτικές εκτάσεις με ελαιόδεντρα και άλλες καλλιέργειες.

Συνολικά επιχείρησαν 57 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 14 Νορβηγών πυροσβεστών, 13 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Στην κατάσβεση συνέβαλαν μηχανήματα έργου καθώς και μία υδροφόρα του Δήμου Ναυπλιέων.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο απέκλεισαν μέρος της περιοχής, για λόγους ασφαλείας, ενώ συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ ανέλαβε να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρισμού.

Στην περιοχή, παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις της φωτιάς.

Η δεύτερη μικρότερη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά στα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, έχει κατασβηστεί πλήρως από τους πυροσβέστες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία της Πυροσβεστικής, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version