home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το χωριό της Μεσσηνίας για «μεθυστικές» διακοπές και το φαράγγι με τους σταλακτίτες

Είναι χτισμένο σε ύψωμα με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και πλαισιωμένο από καταπράσινους ελαιώνες, με εκλεκτούς μεζέδες και καλό κρασί
Ράχες Μεσσηνίας

Το χωριό Ράχες του Δήμου Τριφυλίας είναι χτισμένο σε ύψωμα με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, κοντά στην Κυπαρισσία, όντας πλαισιωμένο από καταπράσινους απέραντους ελαιώνες.

Συνδέεται με δύο ασφαλτόδρομους άμεσα με τον Εθνικό δρόμο Πύργου – Κυπαρισσίας οι οποίοι πέρα από αυτόν οδηγούν στις παραλίες της περιοχής.

Ότι πρέπει για «μεθυστικές» διακοπές, καθώς το χωριό φημίζεται για το κρασί που παράγεται σε αυτό και το καλό λάδι της περιοχής.

Ράχες θέα

Αξιοθέατα

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς, ο οποίος ανήκει στην Υστεροελλαδική εποχή. Μπορούμε να διακρίνουμε τμήματα τείχους καθώς και τρείς θολωτούς τάφους, μέσα στους οποίους βρέθηκαν πολλά χρυσά κύπελλα και κοσμήματα, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας.

Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, βρίσκεται το Φαράγγι με τους σταλακτίτες, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο τους θερινούς μήνες για πεζοπορία και πικ-νικ.

Βίντεο: Kostas Gertzos

Φαγητό και διαμονή

Γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία και ψησταριές.

Διαθέτει επίσης εξαιρετικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για την διαμονή σας.

Στη βόρεια είσοδο θα βρείτε ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων με pool bar πού μπορείτε να απολαύσετε την φανταστική θέα προς την γαλάζια θάλασσα και την Κυπαρισσία με ένα ποτό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis