home design 800x400
home design 1170Χ320

Αυτό είναι το γραφικό καταπράσινο χωριό του Ταϋγέτου όπου γεννήθηκε ο Νικηταράς

Καθώς μπαίνουμε στη Νέδουσα συναντάμε ένα ψηλό μονότοξο πέτρινο γεφύρι το οποίο πλαισιώνεται από δυο πετρόχτιστους νερόμυλους
Νέδουσα Ταϋγετος (1)

Η Νέδουσα είναι γραφικό χωριό του Ταϋγέτου, πνιγμένο στο πράσινο. Στην είσοδο της Νέδουσας, συναντάμε ένα ψηλό μονότοξο πέτρινο γεφύρι με άνοιγμα τόξου 12 μ. και ύψος 22 μ., ένα από τα πολλά της περιοχής, το οποίο πλαισιώνεται από δυο πετρόχτιστους νερόμυλους.

Νέδουσα Ταϋγετος 2 1

Η Νέδουσα ονομαζόταν Μεγάλη Αναστάσοβα και είναι ο τόπος γέννησης του Νικήτα Σταματελόπουλου ή αλλιώς Νικηταρά, ήρωα και αγωνιστή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων το 1821.

Αξιόλογα αξιοθέατα της Νέδουσας είναι το σπίτι και η προτομή του Νικηταρά, ο ναός της Αγίας Αικατερίνης, ο νερόμυλος Θεοδωρακέα.

nedousa spiti nikitara (1)
Το σπίτι του Νικηταρά

Λίγο έξω από τη Νέδουσα στη δυτική πλευρά της οροσειράς του Ταϋγέτου, συναντάμε τη μονή Μανδρακίου, που παλαιότερα υπήρξε σταυροπηγιακή και σήμερα αποτελεί μετόχι της μονής Βελανιδιάς. Σώζεται το καθολικό της μονής, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ενώ γύρω απ’ αυτό υπάρχουν ίχνη κελιών και μια εντυπωσιακή κρήνη .

Τα χωριά του Ταϋγέτου προσφέρονται για εναλλακτικές βόλτες όλες τις εποχές του χρόνου, με εντυπωσιακά τοπία και πλούσιες υποδομές. Οι ταβέρνες και τα καταλύματα που μπορείτε να βρείτε εκεί είναι κάτι παραπάνω από επαρκή για να ικανοποιήσουν από άποψη τόσο οικονομική, όσο και υπηρεσιών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis