home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΤαξίδια

Αυτός είναι ο πρότυπος οικισμός της Αρκαδίας που κατοικείται αποκλειστικά από ομογενείς

Το Αρκαδικό Χωριό έγινε στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που σκοπό είχε την επανασύνδεση απόδημων Ελλήνων με τον τόπο καταγωγής τους

Πρόκειται για έναν πρότυπο και αυτοτελή οικισμό που συνελήφθη σαν ιδέα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από Αρκάδες ομογενείς της Αμερικής και ξεκίνησε να υλοποιείται στα τέλη της.

Το Αρκαδικό Χωριό είναι οικισμός στην επαρχία Βόρειας Κυνουρίας της Αρκαδίας. Είναι χτισμένο σε μια χερσόνησο στη θέση Μικρή Pεποντίνα, μετά το χωριό Άγιος Ανδρέας στο δρόμο για το Λεωνίδιο. Δυτικά του υψώνεται η οροσειρά του Πάρνωνα. Απέχει 55 χιλιόμετρα ανατολικά από την Τρίπολη, 45 χιλιόμετρα νότια από το Ναύπλιο, 12 χιλιόμετρα νότια από το Άστρος και 33 χιλιόμετρα βόρεια από το Λεωνίδιο.

Εντάχθηκε στο πλαίσιο ενός εθνικού πιλοτικού προγράμματος που σκοπό είχε την επανασύνδεση απόδημων Ελλήνων με τον τόπο καταγωγής τους μέσω της δημιουργίας παραθεριστικών κατοικιών.

Στην τελική φάση του προγράμματος προβλεπόταν να κατασκευασθούν 300-350 κατοικίες, ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, χώροι άθλησης και άλλες εγκαταστάσεις.

Βίντεο: AirShooter Gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Η αλήθεια είναι πως για τους ομογενείς δεσμεύτηκε αλλά έχουν αρκετοί Τριπολίτες

Διαβάστε ακόμα

Back to top button